Laiks rozēm!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dabas muzejs

Latvijas Dabas muzejs no 7. līdz 11.jūlijam piedāvā apskatīt rožu daudzveidību un plašu ziedu krāsas paleti izstādē «Rožu dārzs», kas taps sadarbībā ar pieredzējušā rožu audzētāja Agra Kumeliņa ģimenes dārzkopības uzņēmumu SIA «Rose Service», portālu «Apollo» informēja Lāsma Vagoliņa, Latvijas Dabas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste.

Nu ir sākusies tik ilgi gaidītā saules pielietā vasara un klāt ir rožu ziedēšanas laiks. Saulaina un gaismas apspīdēta vieta veicina stādu ātru augšanu un bagātīgu ziedēšanu.

Izstādē varēs ne tikai jūsmot par rožu daudzveidību, kopumā vairāk nekā 100 rožu šķirnes, bet arī iegādāties dārzam piemērotus Latvijā audzētus rožu stādus un saņemt speciālistu kosultācijas. Ar izstādi «Rožu dārzs» tiks ieskandināti X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki.

Izstādē būs apskatāmas floribunda rozes, tējhibridi, vīteņrozes, krūmrozes, parka rozes, kā arī popularitāti ieguvušās stumbra rozes. Pasaulē tiek radītas arvien jaunas rožu šķirnes ar seno rožu īpašībām, uzlabojot to izturību un nodrošinot ilgāku ziedēšanas laiku priecējot burvīgo ziedu mīlētāju acis.

Sekojot labākajām latviešu tradīcijām - puķu mīlestībai, Kumeliņu ģimene rozes audzē jau 35 gadus, agrākajos laikos rozes audzēja lielākā daļa latviešu, kuri vēlējās uzlabot savus dzīves apstākļus. 1991.gadā izveido savu uzņēmumu SIA «Rose Service» ar darbības virzienu augkopība, dārzkopība, dekoratīvo kultūru un stādu audzēšana un realizācija, daiļdārzu ierīkošana un ar to saistītu pakalpojumu sniegšana. 2001.gadā SIA «Rose Service» paplašinājās un apvienojās ar zemnieku saimniecību «Latroze».

Kā saka paši audzētāji, izvēloties rozes dārzam, pircēji vairāk vadās pēc rožu zieda izskata un smaržas, bet mazāk uzmanību pievērš daiļo ziedu krāsai. Smaržai pretī noturēties nav iespējams. Pieprasītākās šogad ir angļu krūmrozes, kas iecienītas romantikas piekritēju vidū.

Atgādinām, ka muzeja pastāvīgās ekspozīcijas varēs apskatīt vēl tikai līdz 11.jūlijam. Līdz 17.augustam muzeja ekspozīcijas slēgtas. Aicinām baudīt smaržas piesātinātās izstādes vasarā!

Izstāde aplūkojama 2. tāva izstāžu zālē, atklāšana 7.jūlijā plkst. 12:00.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā - Rīgā, K. Barona ielā 4!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu