Cenšas samazināt atteikšanos no bērniem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: freephoto.com

Sociālo jautājumu komiteja šodien atbalstīja līdzfinansējuma piešķiršanu 48 600 latu apjomā Labklājības departamenta un biedrības «Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija» projektam, portālu «Apollo» informēja V.Daugmalis, Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis.

Projekta mērķis ir samazināt vecāku atteikšanos no bērniem un bērnu novārtā pamešanas skaitu.

Komitejas priekšsēdētājs Leonīds Kurdjumovs, komentējot atbalstu projektam, atzīmēja, ka projekts tika iesākts 2008. gadā, un 45 procentos no projektā iesaistītajām ģimenēm vairs nepastāv risks bērniem zaudēt bioloģiskās ģimenes aprūpi, jo mazināti sociālā riska faktori un ģimenes spējīgas patstāvīgi funkcionēt. «Bērnu vecāki saņēmuši dažādu speciālistu pakalpojumus un atbalstu, kas palīdzējis aprūpētājiem atrast savus iekšējos resursus, paaugstināt pašvērtējumu, iegūt jaunas zināšanas un sociālās prasmes audzināšanas jautājumos, tā nodrošinot bērniem atbilstošu aprūpi. Tomēr, kaut arī daļa ģimeņu ir atguvušas spēju patstāvīgi funkcionēt, vēl daudz ir tādu, kurām nepieciešams atbalsts. Ja starptautiskās labdarības organizācijas piešķirs solītos līdzekļus, arī pašvaldība tos atradīs», sacīja L.Kurdjumovs

Projekta izmaksas trīs gados ir 302 400 latu, Rīgas pašvaldības līdzfinansējums veido 16%.

Sociālā dienesta redzeslokā uz 2010. gada 1.janvāri bija 2 642 ģimenes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu