Vasaras nometnē kautiņā jaunietis gūst smagu galvas traumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) inspektori saņēmuši ziņu, ka bērnu vasaras nometnē «Esperansa» noticis kautiņš, kurā smagu galvas traumu guva 13 gadus vecs jaunietis. Veicot pāraudi nometnē konstatēti vairāki bērnu tiesību pārkāpumi.

Pēc VBTAI rīcībā esošās informācijas, kautiņš noticis starp diviem 13 un 14 gadus veciem jauniešiem. Tā rezultātā jaunākais nometnes dalībnieks guvis vaiga kaula lūzumu un smadzeņu satricinājumu. Cietušais nogādāts Tukuma slimnīcā, savukārt viņa vecākus par notikušo nometnes personāls nav informējis - to no slimnīcas vispirms izdarījis cietušais jaunietis.

Nometnē konstatētais liek domāt, ka bērnu pieskatīšana minētajā nometnē bijusi visai formāla, norāda VBTAI.

Nometne «Esperansa» notika Engurē. Ierodoties norādītajā nometnes norises vietā, inspektori nesastapa ne bērnus, ne audzinātājus. Sazvanoties ar norādīto nometnes vadītāju, atbildēja viena no audzinātājām un paziņoja, ka ar vairāk nekā 20 bērniem atrodoties jūrmalā. Pēc ilgāka laika atradās vēl divas audzinātājas, savukārt neviens no nometnes vadītājiem vai organizētājiem tobrīd nebija sastopams.

VBTAI veiktās pārbaudes laikā konstatēts, ka nometnes vadītāja nevar uzrādīt derīgu nometnes vadītājas atļauju, tāpat arī neatbilst pašvaldībai deklarētais un faktiskais nometnes dalībnieku skaits.

Par notikušo ir informētas tiesībsargājošās iestādes, inspekcijas speciālisti ir tikušies ar nometnes organizētāju, lai pārrunātu situāciju un dotu norādes konstatēto pārkāpumu novēršanai.

«Tik vardarbīgi konflikti nevar rasties vienā mirklī. Tie noteikti ir attīstījušies ilgākā laika posmā, tātad nometnes personālam tas bija jāpamana un attiecīgi jāreaģē,» uzsver VBTAI priekšniece Laika Rieksta - Riekstiņa.

Inspekcija atkārtoti aicina vecākus rūpīgi izvērtēt vasaras nometņu piedāvājumu un iepazīties ar plānotajām aktivitātēm, dienas režīmu un personālu, kas strādās ar bērniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu