Lēvs: komanda pelnījusi šo panākumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/«Scanpix»

«Vācijas futbola izlase pelnījusi šo panākumu,» pēc izcīnītās trešās vietas Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā sestdien izteicās Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs.

Kā ziņots, mačā par trešo vietu Vācija otrajā puslaikā spēja atspēlēties no zaudētājiem un ar 3:2 pieveikt Urugvajas valstsvienību.

«Otrajā puslaikā parādījām morālo spēku, jo komanda spēja nepadoties un izcīnīt uzvaru,» pēc spēles uzsvēra Lēvs. «Esmu priecīgs, jo komanda šo panākumu ir pelnījusi. Pirms astoņiem vai deviņiem mēnešiem negaidījām parādīt tik labu sniegumu turnīrā.»

«Pirms sacensībām un to laikā cītīgi strādājām, sasniedzot sekmīgus rezultātus,» teica Vācijas izlases galvenais treneris.

Šajā mačā uzvaras vārtus 82. minūtē guva Sami Kedira, bet pirms tam precīzi bija situši arī Tomass Millers un Marsels Jansens. Savukārt Urugvajas valstsvienībā precīzus sitienus izpildīja Edinsons Kavani un Djego Forlans.

Kā ziņots, Vācijas izlasei pēdējā mačā nācās iztikt bez abiem vadošajiem uzbrucējiem Lukaša Podoļska un Miroslava Klozes, kā arī aizsarga un kapteiņa Filipa Lāma, kuri nespēlēja dažādu savainojumu dēļ. Tāpat Vācijas izlases vārtu drošība tika uzticēta Hansam-Jergam Butam.

«Esmu ļoti lepns spēlēt šajā komandā,» izteicās Bastians Švainštaigers, kurš mačā ar Urugvaju pildīja kapteiņa pienākumus. «Mums jāskatās uz priekšu, jo vēl varam sasniegt lielas lietas.»

Tāpat savu spēlētāju sniegumu slavēja arī Urugvajas izlases galvenais treneris Oskars Tavaress, piebilstot, ka uzvarēt Vāciju traucēja individuālās kļūdas.

«Šajā mačā tikās divas komandas, kuras ļoti vēlējās izcīnīt trešo vietu. Abas komandas tam atdeva visu,» atzina Tavaress. «Mēs pieļāvām vienu kļūdu par daudz, tomēr parādījām, ka esam spējīgi arī uzvarēt. Parādījām, ka varam cīnīties ar jebkuru pasaules komandu.»

Vācijas izlase Pasaules kausa izcīņas finālturnīra bronzas medaļas izcīnīja ceturto reizi savā pastāvēšanas vēsturē. Interesanti, ka neviena cita valsts līdz šim nav ieguvusi vairāk par divām bronzas godalgām.

Trīskārtējā pasaules čempione Vācija trešo vietu Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā izcīnīja arī pirms četriem gadiem savās mājās, kā arī 1934.gadā Itālijā un 1970.gadā Meksikā. Savukārt Urugvaja, kas ir divkārtējā pasaules čempionvienība, maču par trešo vietu pēdējo reizi aizvadīja 1970.gadā, kad ar 0:1 zaudēja tieši Vācijai.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņas finālmačs starp pašreizējo Eiropas čempioni Spāniju un Nīderlandi notiks svētdien plkst.21.30.

Nīderlandes izlase Pasaules kausa finālā spēlēs trešo reizi vēsturē, bet Spānija - pirmo reizi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu