«Marriott Hotel Riga» arhitektūras ideju konkursā izraudzīti trīs labākie darbi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 1188.lv Karte 360

Arhitektūras ideju konkursā par viesnīcas «Marriott Hotel Riga» risinājumu ir izraudzīti trīs labākie darbi, kuri vēl ir jāpārstrādā atbilstoši projekta attīstītāju prasībām, biznesa portālu informēja konkursa žūrijas priekšsēdētājs, SIA «Arhiidea» valdes priekšsēdētājs Ēriks Grūbe.

Kopumā konkursā tika iesniegti 17 darbi, taču neviens no tiem netika atzīts par uzvarētāju. Tika izraudzīti trīs labākie piedāvātie risinājumi, kuri vēl ir papildināmi un pārstrādājami atbilstoši projekta attīstītāju prasībām. No trim labākajiem divus ir iesnieguši Latvijas arhitektu kolektīvu, bet vienu - ārvalstu arhitekti, sacīja Grūbe.

Neviens no iesniegtajiem darbiem, arī trīs labākie, nebija realizējami tādā formā, kā tika iesniegti. Tad, kad trīs labākajos darbos būs veiktas atbilstošas korekcijas, žūrijas komisija izvēlēsies vienu no tiem, un pēc šī projekta arī tiks būvēta viesnīca «Marriott Hotel Riga». Galvenais kritērijs labākā darba noteikšanai būs ekonomiskie apsvērumi,» sacīja Grūbe.

SIA «Arhiidea» ir viesnīcas projekta attīstītāju pārstāvis un konsultants pirmsprojektēšanas, projektēšanas un būvniecības laikā. «Projektēšana jau notiek, un mēs ceram, ka būvniecība sāksies 2011.gadā, jo projekta attīstītājs jau ir panācis vienošanos ar starptautisko viesnīcu operatoru «Marriott International» par viesnīcas apsaimniekošanu,» sacīja Grūbe.

Viesnīcas projekta attīstītāja SIA «Home» pārstāvis Knuts Kvisviks biznesa portālam «Nozare.lv» norādīja, ka pagaidām informācija par projekta attīstības gaitu vēl netiks atklāta, solot sniegt plašāku informāciju augustā.

Iepriekš Kvisviks «Nozare.lv» sacīja, ka, visticamāk, viesnīcas būvniecība varētu sākties 2011.gadā. «Grūti prognozēt, kādas nākamgad būs būvniecības izmaksas, taču patlaban mūsu plāns ir viesnīcas izveidē investēt aptuveni 35 miljonus eiro (24,6 miljonus latu),» skaidroja Kvisviks.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Būvvaldes sēdē 8.jūlijā nolemts, ka priekšlikumam Kungu ielā 33 un Minsterejas ielā 2 celt viesnīcu «Marriott Hotel Riga» nepieciešama publiskā apspriešana, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Būvvaldes pārstāve Kristīne Pētersone.

Rīgas pilsētas Būvvaldes sēdē 8.jūlijā nolemts, ka priekšlikumam Kungu ielā 33 un Minsterejas ielā 2 celt viesnīcu «Marriott Hotel Riga» nepieciešama publiskā apspriešana, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Būvvaldes pārstāve Kristīne Pētersone.

Kā ziņots, 2004.gadā «Marriot International» parakstīja līgumu ar Guntim Indriksonam piederošo SIA «Elizabetes centrs» par Elizabetes ielā topošās viesnīcas vadību, tomēr 2005.gadā projektu iegādājās Norvēģijas kompānija «Linstow International».

«Marriot International» ienākumi šā gada pirmajā ceturksnī sasniedza 83 miljonus ASV dolāru jeb 46,48 miljonus latu, kas ir par 5% mazāk nekā 2009.gada pirmajā ceturksnī.

Ceturkšņa beigās «Marriot International» tīklā bija 3457 viesnīcas ar kopumā 603 000 istabiņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu