Kāpēc viņš nezvana?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Randiņš bija lielisks. Bet pēc tam – kapa klusums. No vīrieša ne vēsts. Uzzini, kāds tam ir iemesls un ko darīt, lai nākamreiz viņš noteikti piezvanītu

Ņujorkā dzīvojošā Hārvarda universitātes absolvente un bestselleru autore Reičela Grīnvalde izdibinājusi noslēpumu, kas mūs nomoka kopš telefona izgudrošanas laikiem. Viņa aptaujājusi 1000 vīriešu un noskaidrojusi, kādēļ pēc pirmā randiņa viņi vairs nezvana. Lai kā arī negribētos tam ticēt, starp minētajiem iemesliem nav ne tas, ka viņš kļūdaini pierakstījis tavu tālruņa numuru, ne arī tas, ka viņš iekļuvis autoavārijā. Viss ir daudz vienkāršāk – vīrietis tevi ierindojis kādā no desmit rakstā minētajām kategorijām – un diemžēl lielākoties ne bez pamata!
PADOMS Izlasi šo rakstu kopā ar draudzeni un palūdz viņai godīgi pateikt, pie kura no šiem sieviešu tipiem tu piederi.

Šefene
«Viņa nepārtraukti pārbaudīja telefonu un sūtīja īsziņas!»
Randiņā viņa izturas dominējoši, meklē kašķi vai arī no oda izpūš ziloni. Šefenei patīk debatēt un pierādīt savu taisnību – viņa grib būt pati labākā! Uz randiņu viņa ierodas bikškostīmā – iesoļo pārliecinātā gaitā un sarunā mēdz lietot biznesa videi raksturīgus izteicienus. Vīrietim šāda sieviete šķiet nesievišķīga un pārāk neatkarīga. Un tas, ka viņš pēc tam nezvana, ir tikai loģiski – viņam bija sajūta, ka nokļuvis nevis romantiskā randiņā, bet biznesa pārrunās.
Tā būs labāk Ja šāda izturēšanās tev šķiet pazīstama, parūpējies par to, lai pirmajā randiņā vīrietis tevi uztvertu kā labo Šefeni. Pēc Reičelas Grīnvaldes teiktā, viņa ir godīga, atklāta, nemākslota un pašapzinīga. Turpretī sliktā ir bravurīga, paštaisna un kritiska. Raugies, lai tava balss skanētu maigi, izvairies no asiem izteicieniem un nemēģini visu apstrīdēt. Esi uzmanīga ar kritiku un ģērbies sievišķīgi. Vīriešiem labāk patīk svārki (ne par šauru, ne par īsu) un atšķirīgas krāsas blūzīte ar atturīgu izgriezumu. Un neaizmirsti izslēgt telefonu!

Garlaicīgā
«Bija jau arī daži priecīgi brīži, bet nekas īpaši aizraujošs nenotika»

Garlaicīgā neizrāda aizrautību, no viņas nejūt plūstam enerģiju, viņai reti par ko ir savs viedoklis, un turklāt viņa izgāž arī pēdējo vīrieša atvēlēto iespēju – testa skūpstu, jo reaģē piesardzīgi un vilcinādamās. Šajā kategorijā vīrieši ierindo arī tās puikmeitenes, kas gan draudzējas ar daudziem vīriešiem, bet par kurām tā īsti neviens sajūsmu neizrāda – viņu jutekliskums šķiet pazudis kaut kur pusceļā starp futbola mačiem, alus dzeršanu un divdomīgiem jociņiem.

Tā būs labāk Ja tev kāds vīrietis ir teicis, ka starp jums neveidojas saikne vai nav ķīmiskas reakcijas, tad zini – viņam tu likies garlaicīga. Ņem vērā divas lietas: uzdod oriģinālus jautājumus un izrādi pozitīvu attieksmi, piemēram, izsakot komplimentu par jauko vakaru. Vai arī izvēlies pārbaudītu variantu un ierosini randiņā darīt ko tādu, no kā tev paaugstinās adrenalīna līmenis – doties braukt ar karuseļiem vai noskatīties spriedzes trilleri. Un skūpstoties pamēģini atslābināties!

Krāpniece
«Esmu drošs – tā internetā bija pavisam cita sieviete»
Internetā viņa krāpjas ar profila bildi, raksta, ka viņai ir cita profesija, vai arī izliekas jaunāka, nekā ir patiesībā. Tēlo atklātu un krāšņu sievieti, bet pirmajā randiņā izrādās esam kautrīga pelēkā pele. Ja arī notiks necerētais un vakara izskaņā vīrietis Krāpnieci noskūpstīs, vari būt droša – tā ir pirmā un pēdējā reize.

Tā būs labāk Tu, protams, vari parādīt sevi no labās puses, taču nepārspīlē! Ievēro formulu trīs plus viens: interneta profilā kopā ar trim superfotogrāfijām ievieto vēl vienu, kurā izskaties viduvēji. Un, ja nosauc savas trīs labās īpašības, tad neaizmirsti pieminēt arī vienu slikto.

Princese
«Domāju, ka mans sporta auto viņai patika daudz labāk nekā es pats»
Viņai ir augstas materiālās prasības un patīk baudīt luksusu. Pirmajā randiņā Princese vienmēr nočeko vīrieša rokaspulksteni, apģērbu un automašīnas marku. Tāpēc viņa bieži vien atstāj paviršas un mākslotas būtnes iespaidu. Šī sieviete ir gatava būt materiāli atkarīga – vēlas precēties nevis vīrieša personības, bet gan materiālā stāvokļa dēļ, kas nodrošinās viņai tīkamo dzīvesveidu.

Tā būs labāk Esi piezemētāka un izvairies no tādām sievišķīgām tēmām kā mode, skaistumkopšana un tenkas. Pasaki paldies par ielūgumu uz vakariņām un, kad ir izdevība, neaizmirsti revanšēties. Izsaki vīrietim komplimentus par viņa personību, nevis statusu.

Līme
«Viņa jau pēc stundas paziņoja, ka esmu viņas dvēseles radinieks»

Līme pārbauda vīrieti līdz kaulam un cenšas izdibināt, vai viņš der attiecībām un laulībām. Viņa atstāj norūpējušos iespaidu, šķiet pārlieku pieķērīga un tūlīt pēc iepazīšanās sāk saukt vīrieti kādā mīļvārdiņā. Lai būtu droša, ka satiks viņu vēlreiz, šī sieviete jau pirmajā randiņā iebaro vīrieti ar biļetēm uz aiznākamnedēļas futbola maču.

Tā būs labāk Tu, protams, vari parādīt vīrietim, ka tev piemīt mātes instinkts, taču ne to, ka tūlīt pēc deserta taisies beigt lietot pretapaugļošanās tabletes. Pirmajā randiņā izvairies no runām par jūsu kopīgajiem nākotnes plāniem. Ja tiešām esi nopirkusi biļetes uz futbola maču, labāk pārdod tās tālāk, nevis viņa acīs atmasko sevi kā vienu un vīlušos. Un beidz domās vilkt viņam savā sarakstā ķeksīšus – perfektais vīrietis dzīvē neeksistē!

Ekshibicioniste
«Tai sievietei ir problēma, un es nebūšu tas, kas to atrisinās!»

Ekshibicioniste ne mazākajā mērā nekautrējas atklāt emocionālos pārdzīvojumus. Jau pēc pirmajām pārmītajām pieklājības frāzēm viņa paziņo par saviem ēšanas traucējumiem, vecāku šķiršanās prāvu vai lesbisko romāniņu. Lai arī šī sieviete vēro vīrieša reakciju, viņai nav ne jausmas, par ko vajadzētu paklusēt.

Tā būs labāk Nejauc pretī sēdošo vīrieti ar psihologu. Visiem cilvēkiem ir problēmas, un droši vien viņam arī. Taču viņš ir izvēlējies pavadīt vakaru kopā ar tevi, nevis nodoties psihoanalīzei. Labāk izmanto šo laiku, lai vairāk uzzinātu par vīrieša paradumiem un rakstura īpašībām. Tādējādi viņam radīsies ieinteresēta attieksme un pozitīvs iespaids, ko tavas vēlāk atklātās ēnas puses nespēs tik viegli mainīt.

Vīzdegune
«Es, protams, nemeklēju sievieti, kas visu laiku šņukst, taču kaut kādai iejūtībai tomēr jābūt»

Šī sieviete izskatās viegli aizkaitināma, nepacietīga un ne īpaši jauka. Uz provokāciju viņa reaģē ar vīzdegunīgu atbildi. Viņa ir neiecietīga gan pret randiņa partneri, gan pret apkalpojošo personālu. Neviens nav pasargāts no Vīzdegunes biežajām garastāvokļa maiņām, turklāt viņai patīk apsmiet citus cilvēkus.

Tā būs labāk Ja tev sarunas gaitā pasprūk kāda indīga piezīme, Reičela Grīnvuda iesaka atzīt kļūdu. Situāciju par labu iespējams vērst, sakot: „Es gan tagad sarunāju muļķības, man tiešām žēl.” Esi vienkārša un iejūtīga, pastāsti, piemēram, kādu smieklīgu gadījumu no dzīves, kas parāda tevi pozitīvā gaismā. Ja nu tomēr jūti, ka randiņa dienā no gultas esi izkāpusi ar nepareizo kāju, tad labāk pārcel to uz citu dienu. Vēlams laikus un personiski – piezvanot pa telefonu.

Nīgrā
«Viņa gaudās tāpat kā mana 90 gadus vecā vecmāmiņa»

Pirmajā randiņā vīrieši cer satikt priecīgu sievieti, taču Nīgrā nepārtraukti sūrojas par sīkumiem un ir pesimistiski noskaņota. Karstā pēcpusdienā viņa noteikti būs vienīgā, kas paliks guļam krastā, kamēr pārējie spiegdami metīsies ūdenī. Nīgrās ķermeņa poza pauž nosodījumu un smaids ir samākslots.

Tā būs labāk Ja tev šobrīd neiet kā iecerēts, randiņu norunā kādā vietā, kas raisa prieku – koncertā, kabarē vai tirgus laukumā. Taču pirms tam dodies uz tikšanos ar draudzeni. Uztici viņai visas savas raizes – pēc tam galva būs brīva jaukākām domām. Braucot uz randiņu, klausies savu mīļāko dziesmu – tas uzlabos garastāvokli! Sarunā ar vīrieti mēģini būt pozitīva un vedini to uz priecīgām tēmām. Pievērs uzmanību savai stājai – stāvi taisni un atliec plecus. Nerauc pieri un nesakrusto rokas. Pārbaudi savu interneta profila foto – vai tavs imidžs ir pietiekami pozitīvs?

Neaizmirstulīte
«Gribēju uzzināt par viņu kaut ko vairāk, taču viņa nepārtraukti runāja par bijušajām attiecībām!»

Neaizmirstulīte nevar atturēties, nepieminot sava Bijušā vārdu, un, sakot «mēs» un «mūsu», ar to domā iepriekšējo vīrieti. Ja arī runa nav par iepriekšējo, tad to, kas bijis pirms viņa vai vēl senāk. Pēc Reičelas Grīnvudas teiktā, tas var būt jebkurš no bijušajiem, kas sagādājis viņai ciešanas vai arī vēl ļaunāk – perfektais vīrietis, kas viņu atstājis, bet pēc kura tiek mērīti visi nākamie.

Tā būs labāk Tēmu ar nosaukumu «Bijušais» pirmajā randiņā no repertuāra izslēdz. Ja arī vīrietis par to pajautās, atbildi, neiedziļinoties detaļās. Ja viņš turpina interesēties, šarmanti maini tēmu. Vai arī saki, ka pastāstīsi par to citreiz, kad būsit viens otru iepazinuši labāk. Neaizmirsti izņemt no maciņa un interneta profila bijušā drauga fotogrāfijas. Novāc tās no acīm arī dzīvoklī. Un pirmajā randiņā nevelc viņa dāvātās rotaslietas.

Pļāpīgā
«Jutos tā, it kā mani pratinātu policija»
Ir divi varianti: vai nu viņa pārāk daudz runā, jo ir nodarbināta galvenokārt ar sevi un pretimsēdētāju īpaši neuztver, vai arī viņa to bombardē ar jautājumiem, jo vēlas ierindot kādā noteiktā kategorijā. Jebkurā gadījumā tas būs nepatīkamā gaisotnē pavadīts vakars.
Tā būs labāk Pļāpīgas sievietes vīriešiem krīt uz nerviem un ir neinteresantas. Ja tu tāda esi, tad ielāgo divas lietas: nelieto pārāk daudz alkohola un uzdod vīrietim jautājumus, tādējādi atvēlot runāšanu arī viņam. Atturies no stāstiem par cilvēkiem, kurus viņš nepazīst un pārāk neiedziļinies detaļās. Uzturi acu kontaktu – tā tu redzēsi, kad vīrietim saruna kļūst apnicīga. Izdibini viņa intereses, pieminot tādus tipiskus vīriešu vaļaspriekus kā automašīnas un sports. Par interesi signalizēs ķermeņa poza un toņkārtas maiņa. Šādas tēmas ir zelta vērtē – būs par ko parunāt, kad viņš rītdien piezvanīs!

Piecas pazīmes, kas liecina par viņa neieinteresētību
1. Viņš ne uz brīdi nepārkāpj tavas personiskās jeb intīmās zonas robežu (mazāk nekā 30 centimetru attālums).
2. Sarunas laikā viņa acu zīlītes nevis paplašinās, bet gan sašaurinās.
3. Viņš stāsta par to, ka šobrīd viņam ir ļoti stresaina dzīve.
4. Viņš neraida erotiskus signālus (neizvelk roku caur matiem, nepieskaras lūpām u.c.).
5. Ja viņa skatiens kavējas pie tavas mutes, viņš vēlas tikai seksu.

Es nezvanīju tāpēc, ka...
Mihaels (23), politoloģijas students

«Man viņa neiepatikās jau tad, kad veica pasūtījumu. Trīs reizes sauca viesmīli: vispirms gribēja ūdeni, tad kafiju, bet beigās to visu atteica un pasūtīja dārgu šampanieti. Pēc tam sāka runāt par māti: mamma šo un mamma to. Mamma saka tā; mamma kopā ar mani nākamnedēļ lidos uz Milānu; mamma man rīt atsūtīs dizaineri, kas palīdzes izvēlēties aizkarus. Neviens vīrietis nevēlas sievieti, kas vēl joprojām ir pilnīgi atkarīga no mātes!»

Markuss (30), sociālais pedagogs
«Reiz internetā es iepazinos ar satriecošu sievieti: augums – 1,72 metri, svars – 57 kilogrami, garas kājas. Fotogrāfijā viņa izskatījās lieliski, taču satiekoties izrādījās, ka augums ir drīzāk 1,52. Vīrieši nekad nesaiesies ar sievietēm, kas cer tos ieēdināt ar tik lētiem trikiem!»

Andis (27), tehniķis
«Randiņš bija tā neko, bet tad vakarā viņa atsūtīja divas īsziņas un nākamajā dienā vēl septiņas. Nepārtraukti apvaicājās, kad mēs tiksimies. Kad uzreiz neatbildēju, gribēja zināt, vai viņa man gadījumā nekrīt uz nerviem. Patiesībā viss ir pavisam vienkārši: ja medījums pats dodas rokās, medniekam zūd jebkāda interese. Tāpēc es arī nezvanīju.»

Desmit zelta likumi pirmajam randiņam
1 Izvairies no vietām, kur visi tevi pazīst un varētu kļūt par tava iespējami katastrofālā randiņa lieciniekiem.
2 Nekādā gadījumā nepasūti to pašu ko viņš – tas atstāj pieglaimīgu iespaidu.
3 Runā skaidri, mierīgi un ne pārāk klusu.
4 Tev mājās ir kāda tehniska problēma? Lieliski! Pajautā viņam padomu. Vīriešiem patīk būt noderīgiem.
5 Meklē ķermeņa kontaktu. Ja uz brīdi dodies prom no galdiņa, uzliec savu roku viņējai un saki: «Atvaino, atgriezīšos pēc maz brītiņa.»
6 Nepiekrīti viņam it visā! Saruna, kurā nepārtraukti tiek atkārtots: „Jā, man arī tā šķiet”, ir garlaicīga.
7 Aizrautība ir aizraujoša, interese padara interesantu. Esi ziņkārīga, izjautā vīrieti par hobijiem – tā tu kļūsi interesanta arī viņam.
8 Nepalieciet vienā vietā. Lai mainītu gaisotni, aizejiet arī kaut kur citur.
9 Sakārto dzīvokli. Ja viņš, tevi pavadot, uznāks augšā, haoss atstās atbaidošu iespaidu.
10 Parūpējies par spīdošu vakara izskaņu: uzspied viņam uz vaiga atvadu skūpstu un, ne vārda nesakot, ej projām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu