Daudzviet negaiss radījis būtiskus postījumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Irbe

Lielveikalā «Spice» svētdienas pēcpusdienā applūdis pirmais stāvs, vēstī aculiecinieki. Naktī un no rīta šodien stiprs lietus, kas mijas ar pērkona negaisu, sasniedzis Kurzemi un pašlaik līst rajonā ap Liepāju, Ventspili, Mērsraga un Stendes apkaimē, biznesa portāls «Nozare.lv» uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC). 

Ap pulksten 15 stiprs lietus sāka līt arī Rīgā un Jūrmalā. Daudzviet traucēta satiksme, nolūzuši koki. Pēc negaisa elektropadeve traucēta apmēram 10 tūkstošiem mājsaimniecību.

No Lilastes izveidojies liels automašīnu sastrēgums virzienā uz Rīgu.

Kā skaidroja LVĢMC, lietus nelīst nepārtraukti - tumšie gubu mākoņi ik pa laikam izklīst un tad uzspīd saule.

Kurzemē, kur naktī un dienas pirmajā pusē līst, gaisa temperatūra nokritusies līdz 21 - 22 grādiem. Dienā maksimālā gaisa temperatūra Kurzemē gaidāma 24 - 25 grādi.

Citviet Latvijā šodien gaidāms karsts un sutīgs laiks - gaiss iesils līdz pat 28 - 33 grādiem. Sinoptiķi brīdina, ka šodien dienvidu rajonos gaidāms ļoti stiprs karstums, gaisa temperatūra pēcpusdienā paaugstināsies līdz plus 33.

Rīgā plkst.10 gaisa temperatūra jau sasniedza plus 28 grādus, Bauskā, Skrīveros, Rēzeknē - plus 25 grādus, Skultē - plus 26 grādus.

Jau ziņots, ka vakar, 17.jūlijā, sinoptiķi brīdināja par Latvijas rietumu piekrastē pēcpusdienā gaidāmu stipru karstumu, gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz pat plus 33 grādiem.

Karstais laiks šovasar Latvijā saglabāsies līdz pat augusta vidum. Gaisa temperatūra būs aptuveni plus 25 grādi pēc Celsija skalas vai pat vairāk.

Karsto laiku pavadīs īslaicīgas lokālas lietusgāzes, līdzīgi kā tas bija šonedēļ, kad vietām nedaudz, bet intensīvi lija. Nākamās nedēļas sākumā, kad kļūs salīdzinoši vēsāks, nokrišņi nav gaidāmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu