«BBP» festivāla jubilejā - daudz krāšņu uzstāšanos <i>dzīvajā</i>

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Komentējot šās nedēļas nogalē Liepājā notiekošā festivāla «ZZ Baltic Beach Party» saturu, viens no tā organizētājiem Raivo Mediņš uzsver, ka, izvēloties šā gada īpašos viesus, daudz uzmanības tika pievērsts tam, kā izskatās un izklausās tās vai citas grupas uzstāšanās dzīvajā.

«Izvēloties, kuras grupas aicināt, lielu uzmanību pievēršam tam, kāds ir konkrētā mākslinieka šovs uz skatuves. Primārais ir ne tikai pati mūzika, kuru katra festivāla grupa piedāvā, bet arī tas, cik kvalitatīvi, azartiski un pārliecinoši tā tiek pasniegta dzīvajā. Tā kā festivāla apmeklētājs nav tikai klausītājs, bet arī skatītājs, ļoti svarīgs aspekts grupu izvēlē ir tās piedāvātais vizuālais priekšnesums», komentē Raivo Mediņš.

Krāšņu un iespaidīgu desmitgades jubilejas šovu gatavo «Reigani», kura dēļ pat tiks speciāli pielāgota skatuve. «Lai gan «Reigani» arī man, pirmkārt, saistās ar dauzīšanos, nebeidzamu jautrību, smiekliem un visu pārējo, zinu, ka viņi nopietni gatavojas, lai šovs izdotos tik iespaidīgs, ka ilgi paliks atmiņā,» stāsta Raivo Mediņš. «Patiesībā, jokošana un ālēšanās, lai tā būtu gaumīga, prasa ļoti nopietnu gatavošanos.»

Pirmo reizi festivāla vēsturē uz skatuves būs skatāma arī īsta šovgrupa, rumāņu «Sistem». 2003.gadā grupa pieņēma savu pašreizējo veidolu, kas faktiski ir unikāls visā pasaulē – pieci perkusionisti, kas spēlē uz metāla un plastmasas mucām, bundžām un citiem netradicionāliem mūzikas instrumentiem. «Sistem» panākumi balstās uz viņu neatkārtojamo šovu, kurā ļoti nozīmīga vieta ir ne tikai mūzikai, bet arī scenārijiem, pirotehniskiem efektiem un horeogrāfijai. Par izrādes vērienīgumu liecina kaut vai fakts, ka vairāki grupas pārstāvji Liepājā ierodas jau parīt, lai klātienē novērtētu situāciju un parūpētos par visu, lai šovs kļūtu neaizmirstams.

Spilgts un neaizmirstams priekšnesums labākajās ziemeļu roka tradīcijās gaidāms arī grupas «The Rasmus» izpildījumā. » «The Rasmus» gadījumā panākumiem ir vainagojies trīs gadu darbs,» atklāj Raivo Mediņš. «Mēs jau sen vēlējāmies viņus redzēt Liepājā, jo tas, ko viņi dara uz skatuves patiešām ir īpaši un nav sajaucams ne ar ko citu. Gan «The Rasmus» tēls, kurš lielā mērā saistās ar grupas līderi, kolorīto Lauri Ilonenu, gan spēcīgā mūzika kopā veido iespaidīgu notikumu jebkurā atsevišķā koncertā vai festivālā.»

Lielu interesi izraisījusi arī melodisko rokeru no Maskavas, grupas «Zveri» ierašanās Liepājā. Grupas līdera Romas Zvēra Bilika personība pati par sevi ir krāsaina un dažāda, tāpēc nav brīnums, ka tāda ir arī viņa un visas grupas radītā un spēlētā mūzika.

Nav nekādu šaubu, ka publiku jūras krastā, Liepājā, paņems arī āfrikāņi no Norvēģijas «Madcon», kuri vēl pavisam nesen, Oslo notikušā Eirovīzijas fināla laikā, piešķīra ritumu un skaņu līdz šim pasaulē lielākajam deju flash mob. «Madcon» uzstājas arī divatā, taču Liepājā grupa ieradīsies pilnā sastāvā. «Jā, tas maksā vairāk, taču tas ir tā vērts,» stāsta Raivo Mediņš. «Viena lieta ir divi, lai arī spilgti, vokālisti uz skatuves, pavisam kas cits, ja grupa spēlē dzīvajā. Es nešaubos, ka «Madcon» būs katra iztērētā eiro vērti.»

Skaļu un iespaidīgu šovu šogad piedzīvos arī «Zelta saulrietu» skatuve, kuru sestdienas naktī «uzspridzinās» punky glam rock apvienība no Francijas «Skip The Use» ar savu harizmātisko augstsprieguma solistu Matu Bastardu (Mat Bastard) priekšgalā.

Ļoti nopietni koncertam «ZZ Baltic Beach Party» gatavojas arī šobrīd populārākā Igaunijas rokgrupa «Bedwetters». Kopš pēdējās reizes, kad igauņu garāžroka eksperti viesojās Liepājā, pagājuši nu jau divi gadi. Šī būs pirmā reize kad viņus redzēsim uz Lielās skatuves, tāpēc, domājams, arī «Bedwetters» priekšnesums būs pilnīgi cita izmēra.

Varbūt, vizuāli ne tik krāšņi un žilbinoši, taču pavisam noteikti īpašs būs arī festivāla ilggadējo viesu, Vācu fun rock grupas «Audiosmog», kura šogad Liepas pludmalē spēlēs jau piekto reizi, koncerts. Viņu programmā īpaša vieta vienmēr bijusi kopprojektiem ar vietējiem mūziķiem. Šogad «Audiosmog» sadarbojas ar «The Zuru», «Musiqq», Ufo un Ediju Šnipki.

Visbeidzot ļoti īpaša un saulaina performance gaidāma no Apvienotās Karalistes, projekta «Dario G», kuri desmitā festivāla programmā būs pēdējie no īpašajiem viesiem, izpildījumā. «Dario G» arī šogad, tāpat kā tālajā 2003.gadā ir apņēmības pilni sestdienas nakti padarīt patiešām neaizmirstamu, saulainu, karstu un ritmisku.

Kā zināms, festivāls «ZZ Baltic Beach Party» šogad svin 10 gadu jubileju un pirmo reizi notiks trīs dienas un trīs naktis – no 22. līdz 24. jūlijam. Biļetes uz festivālu joprojām iespējams iegādāties «Biļešu Paradīzes» kasēs visā Latvijā, kā arī internetā – «bilesuparadize.lv».

Jāatzīmē, ka festivāla dienās biļetes kļūs dārgākas – vienas dienas biļete uz pietdienu vai sestdienu maksās 12,5 latus, bet divu dienu biļete – 20 latus.

Vairāk par festivālu internetā – «beachparty.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu