Pirmās futbola sacensības dubļos notiks 21. augustā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā pirmās futbola sacensības dubļos Ikšķiles pludmalē notiks 21. augustā, aģentūru LETA informēja biedrības «Par stipru Latviju» pārstāvis Juris Kokainis.

Iepriekš tika ziņots, ka sacensības notiks Ikšķiles 825 gadu jubilejas svētku laikā 7. jūlijā, taču tās paredzētajā laikā nenotika, jo ūdens pazemināšanu «Latvenergo» veiks vēlāk nekā plānots, tāpēc dubļu futbols un citas ar to saistītās aktivitātes Ikšķiles pludmalē pie Sv.Meinarta salas notiks 21. augustā.

Kā ziņots, katru gadu Rīgas hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuvē pazemina ūdens līmeni, atsedzot ievērojamus laukumus Daugavas gultnē, un šogad tiek plānots šo defektu padarīt par efektu, šajās teritorijās izveidojot vairākus dubļu futbola laukumus, radot jaunu atraktīvu tradīciju.

Pasaulē, piemēram, Vācijā un Somijā, jau ir populāri vairāki līdzīgi turnīri, kas pulcē ievērojamu dalībnieku skaitu.

Lai piedalītos dubļu futbolā, jāizveido komanda, kurā jāpiesaka pieci līdz septiņi dalībnieki. Katrā komandā ir jāiekļauj vismaz viena daiļā dzimuma pārstāve. Viņai būs jāpiedalās turnīra atklāšanas un noslēguma parādēs, kā arī īpašās komandu mūzu aktivitātēs spēļu starplaikos. Dalības maksa turnīrā ir 30 lati komandai.

Pasākuma rīkotāji būs padomājuši arī par skatītājiem un līdzjutējiem, kuriem būs iespēja piedalīties dažādos jautros konkursos.

Par pasākuma gaisotni, konkursiem, spēlēm un rotaļām rūpēsies Kaspars Upacieris jeb Ufo.

Futbola spēles norisināsies uz 14 metru reiz 22 metru laukumiem, katrā komandā laukumā drīkstēs atrasties pieci spēlētāji, ieskaitot vārtsargu, spēles laiks būs divas reizes pa astoņām minūtēm.

Ar plašāku pasākuma aprakstu un nolikumu interesenti var iepazīties mājaslapā «www.parstipru.lv», kur atrodama arī pieteikuma anketa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu