Izstrādā noteikumu projektu, kā brīdināt par zvaniem uz svešiem tīkliem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) kārtējā sēdē apstiprināja noteikumu projektu par to, kā elektronisko sakaru lietotājus brīdināt, ja viņi zvana uz svešu tīklu vai uz pārvietotu numuru, teikts paziņojumā presē.

Noteikumi domāti, lai novērstu situācijas, kur elektronisko sakaru lietotājs zvana uz numuru, nezinot, ka tas neatrodas viņa pakalpojumu sniedzēja tīklā ar noteiktu, viņam zināmu zvanu tarifu, vai arī, ja ierasts numurs ir pārvietots uz citu tīklu, uz kuru zvanot iestājas cits, negaidīts tarifs par sarunu.

Noteikumu projekts izstrādāts pēc pērn veiktas aptaujas, kas liecina, ka «lielākā daļa jeb 94% galalietotāju, kas atbildēja uz anketas jautājumiem, uzskatīja, ka ir nepieciešama galalietotāju brīdināšana, ja tiek izdarīts izsaukums uz citu tīklu. Domas dalījās tikai par to, vai ir nepieciešams balss paziņojums vai īss frekvenču signāls. Savukārt vairums elektronisko sakaru komersantu neatbalstīja galalietotāju brīdināšanu, norādot, ka tas ievērojami palielinās to izdevumus, » teikts paziņojumā. Tomēr no paziņojuma izriet, ka noteikumu projekta, kurš vēl nebija atrodams SPRK mājaslapā, paredzēts skaņas signāls.

Tobrīd mobilo sakaru operatori teica, ka piedāvājot vairākus tarifu plānus, kas paredz vienādu maksu par zvaniem uz visiem svešiem tīkliem vai arī vienādu maksu par zvaniem uz numuriem jebkurā tīklā, tādējādi būtiski nemainot lietotāja izmaksas - vienalga, vai tiek zvanīts uz savu vai svešu tīklu vai pārvietotu numuru.

Sagatavotie noteikumi noteiks kārtību un termiņus, kādā elektronisko sakaru komersants nodrošina lietotājiem iespēju saņemt informāciju vai brīdinājumu, ka tiek veikts izsaukums uz pārvietoto numuru vai uz cita elektronisko sakaru komersanta publisko telefonu tīklu.

Brīdinājuma signāla ieviešanas termiņš paredzēts ne vēlāk kā līdz 2012.gada 1.janvārim, raksta SPRK.

Lai apspriestu sagatavoto noteikumu projektu, regulators līdz 2010.gada 31.augustam rīkos uzklausīšanas sanāksmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu