Bērni vasaru pavada ar vecākiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī šogad ir palielinājies to vecāku skaits, kuru atvases, atšķirībā no pagājušās vasaras, dodas uz bērnu vasaras nometnēm (šogad 24%, pagājušajā gadā - 13%), tomēr joprojām daudzi bērni vasaras brīvlaiku pavada laukos pie vecvecākiem vai radiniekiem (31%), liecina «Skrivanek Baltic» veiktās aptaujas dati.

Interesanti, ka šogad pieaugusi tendence, ka bērni vasaru pavada kopā ar vecākiem, kas, iespējams, izskaidrojams ar bezdarba pieaugumu un izdevību vecākiem pavadīt vasaru kopā ar bērniem, nevis darbā, portālu «Apollo» informēja Baiba Pare, «Sabiedrisko attiecību aģentūras PR Stils» projektu vadītāja.

«Skrivanek Baltic» arī šogad veica skolas vecuma bērnu vecāku aptauju un salīdzināja datus ar pagājušā gada aptaujas rezultātiem.

Arī tāpat kā pagājušajā gadā lielākā daļa aptaujāto vecāku (40%) norāda, ka par vienas nedēļas diennakts nometni ārpus Rīgas būtu gatavi maksāt 50 latus (pagājušajā gadā - 56% vecāku), 24% - 100 latus (pagājušajā gadā - 18%), kā arī daudzi šogad norādījuši, ka būtu gatavi par nometni maksāt nedaudz zem 100 latiem.

Par svarīgiem faktoriem, izvēloties nometni bērnam, vecāki tāpat kā iepriekšējā gadā uzskatījuši nometnes programmu, sadzīves apstākļus un atsauksmes par nometnes rīkotājiem. Vecāki norāda, ka ir ļoti svarīgi vienmēr noskaidrot, vai nometnes rīkotājiem ir visas nepieciešamās atļaujas nometnes rīkošanā un vai nometnes programma neliks bērniem garlaikoties.

Aptaujā piedalījās 168 vecāki no Rīgas un citām Latvijas pilsētām, kuru bērni ir vecumā no 5 līdz 15 gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu