Repše: sadarbība ar aizdevējiem ir drošības garants iekšējā tirgū

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā noslēgusies kārtējā starptautiskās aizņēmuma programmas pārskata misija un Starptautiskais valūtas Fonds un Eiropas Komisija piešķīrusi Latvijai nākamo aizdevuma daļu 300 miljonu eiro apmērā.

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) norāda, ka šīs sadarbības rezultātā tiek nodrošināta stabila finanšu rezerve Valsts kasē, kas veicina uzticību Latvijas finanšu tirgum, portālu «Apollo» informēja Finanšu ministrijā.

«Latvijas sadarbība ar aizdevējiem ir pozitīvs signāls investoriem, kā arī drošības garants iekšējā finanšu tirgū,» norāda Repše. Viņš arī uzsver, ka starptautiskais aizdevums Latvijai ir pieejams par ļoti zemām procentu likmēm, kas ilgtermiņā ir labāks par jebkuru citu piedāvājumu.

Finanšu ministrija skaidro, ka pieejamā finanšu rezerve ir vajadzīga valsts budžeta vispārējās finansēšanas nodrošināšanai, lai segtu valsts konsolidētā kopbudžeta deficītu, kas saskaņā ar vienošanos ar starptautiskajiem partneriem nedrīkst pārsniegt 8,5 % no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Viens no svarīgiem mērķiem, kam tiek paredzēti aizņēmuma līdzekļi, ir aizdevumi pašvaldībām un pašvaldību uzņēmumiem Eiropas Savienības fondu projektu līdzfinansējumam, kas ir nozīmīgākais ilgtermiņa ieguldījums Latvijas ekonomikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu