Maina noteikumus par pašvaldības nodevu būvatļaujas saņemšanai Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Veikti grozījumi saistošajos noteikumos «Par pašvaldības nodevu par būvatļauju», kas paredz būves veidu nosaukumus un klasifikāciju grupas pielīdzināt Ministru kabineta noteiktajiem «Noteikumi par būvju klasifikāciju» būvju klasifikātoriem, turklāt būvnodeva par būvju nojaukšanu pēc jaunajiem noteikumiem arī tiks aprēķināta pēc kopējās formulas, nosakot fiksētu likmi būvapjomam apbūves laukumiem līdz 50m2 un līnijbūvēm (žogiem, inženierkomunikāciju tīkliem) līdz 120m, portālu «Apollo» informēja Rīgas pilsētas būvvaldes Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Kristīne Pētersone.

Iepriekš nodevai par būvju nojaukšanu bija noteikta konstanta naudas summa par objektu, kura jāreizina ar atrašanās vietas koeficientu, šobrīd ar grozījumiem saistošajos noteikumos būvnodeva par būvju nojaukšanu tiek aprēķināta pēc vienotās pamatformulas, piemērojot koeficientu 0,3. Savukārt gadījumos, kad būvapjoma kopējās platības apbūves laukums nepārsniedz 50m2 vai garums līnijbūvēm - 120 m, zemākā likme ir 12,00 lati.

Būvnodevu par būvatļaujas saņemšanu aprēķina ņemot vērā apbūves laukumu, būves grupu (biroju ēkas, viesnīcas ēkas, tilti, ceļi u.c.), plānoto objekta atrašanās vietu Rīgas pilsētā un būvniecības veidu. Savukārt, veicot valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu restaurāciju, tiek piemērota 75% atlaide būvnodevas saņemšanai.

bjektam, kuru veido dažādas būves vai dažādi būves lietošanas veidi kopējo nodevas apmēru nosaka, summējot katras būves vai būves lietošanas veida atsevišķi aprēķināto nodevas apmēru. Nodevu par būvatļaujas saņemšanu maksā divās daļās - 40% no nodevas maksā pēc pozitīva Būvvaldes atzinuma - plānošanas un arhitektūras uzdevuma, būves nojaukšanas uzdevuma saņemšanas būvprojektēšanai, bet atlikušos 60% - pirms būvatļaujas saņemšanas. Nodevas maksājuma termiņu nosaka Būvvalde maksāšanas paziņojumā. Ja būvniecības saskaņošana netiek pabeigta un būvatļauja nav izsniegta, iekasētā pašvaldības nodevas daļa netiek atmaksāta.

Plašākai informācijai aicinām vērsties Rīgas pilsētas būvvaldes Būvatļauju nodaļā apmeklētāju pieņemšanas laikā pirmdienās un ceturtdienās no plkst. 14:00 līdz 18:00, Rīgā, Amatu ielā 4 vai zvanīt Būvatļauju nodaļas speciālistiem pa tālruni: 67012078 vai uz Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centru pa tālruni: 67105800, 67012889.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu