Šlesers: nebija politiska uzstādījuma aizvākt «telšu pilsētiņu»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas Pašvaldības policijai (RPP) netika dots politisks uzstādījums aizvākt «telšu pilsētiņu», kas kopš 2009.gada novembra atradās iepretim Ministru kabineta ēkai, uzsver Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC), kurš Nila Ušakova (SC) prombūtnes laikā pilda domes priekšsēdētāja pienākumus.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Ģirts Dripe, Šlesers nebija informēts par RPP iecerēm atbrīvot laukumu pie valdības ēkas.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks norāda, ka pirmdien Rīgas domes vadība varētu pieprasīt informāciju no RPP, kāpēc policija tā rīkojās un kas īsti noticis. Komentāri sabiedrībai par notikušo arī būtu jāsniedz tieši RPP.

Kā ziņots, naktī no 23. uz 24.jūliju RPP aizvākusi «telšu pilsētiņu», kas jau vairākus mēnešus atradās iepretim Ministru kabineta ēkai.

Policijas operācijas laikā «telšu pilsētiņā» bija viens pastāvīgs iemītnieks - bezdarbnieks un invalīds Juris Lapšinskis. Patlaban nekas vairs neliecina, ka šajā vietā 236 dienas tika rīkota protesta akcija un bija izvietotas teltis, plakāti, ugunskuri utt., pārliecinājās aģentūra LETA.

Līdz šim «telšu pilsētiņā» pa nakti uzturējās tikai Lapšinskis, jo viņam joprojām nav izdevies atrast ne darbu, ne arī dzīvesvietu. Dienā tur uzturējās arī divi viņa domubiedri Grigorijs Fedjkins un Aleksandrs Tihonovs, kuri ir formulējuši astoņas prasības un priekšlikumus valdībai valsts ekonomiskās un sociālās situācijas uzlabošanai.

Protesta akcijas dalībnieki ir sašutuši par policijas rīcību. Fedjkins aģentūrai LETA pastāstīja, ka naktī uz 24.jūliju ap plkst.2 pie Lapšinska, kurš tajā laikā ieturējis maltīti, piebraukusi RPP ekipāža.

«Policisti noformēja protokolu, nedzērušo protesta akcijas dalībnieku ievietoja automašīnā, neatļaujot pat paņemt savas mantas, un aizveda viņu uz iecirkni Maskavas ielā, kur noturēja līdz rītam,» notikumus apraksta Fedjkins.

Šajā laikā cita RPP brigāde aizvākusi mantas no protesta akcijas vietas. Kad 24.jūlija rītā Lapšinski atbrīvoja, «telšu pilsētiņas» vairs nebija.

Tomēr protestētāji nedomā padoties un Fedjkins aicina ikvienu rīdzinieku un pilsētas viesi, kuriem nav vienaldzīga demokrātija, atnākt pirmdien, 26.jūlijā, pie valdības ēkas un paust savu neapmierinātību.

«Kungi un dāmas, rīdzinieku un viesi. Atnākot jūs parādīsiet, ka jums ir balsstiesības, ka jums ir tiesības paust savas prasības. Cik ilgi mēs klusēsim, kamēr valsts parāda vienaldzību pret tautas likteni?» jautā Fedjkins.

RPP nekādus komentārus par notikušo līdz pirmdienai nesniegs. Šodien aģentūrai LETA neizdevās iegūt arī Rīgas izpilddirektora Jura Radzeviča (LPP/LC) viedokli par RPP rīcību.

Kā ziņots, protesta akciju iepretim Ministru kabineta ēkai pērn 30.novembrī sāka Gints Gaiķēns. Viņš pauda neapmierinātību ar valstī notiekošo un prasīja valdību steidzami risināt bezdarba problēmas. Vēlāk Gaiķēnam pakāpeniski pievienojās citi protestētāji, uz trotuāra Brīvības bulvārī izveidojot «telšu pilsētiņu».

Gaiķēns dabūja darbu Rīgas brīvostā pēc tam, kad mēģināja ar pacēlāju pacelties pie Šlesera logiem ar prasību piešķirt vienu no pirms vēlēšanām solītajām 50 000 darbavietu.

Kā ziņots, vēl janvārī alejā nakšņoja ap 20 protestētāju, ik vakaru pie viņiem uz diskusijām ieradās pārdesmit cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu