Uzņēmējs: Latvijā satiksmes noteikumus ievērot nav iespējams

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Komentējot Autotransporta inspekcijā atklātos korupcijas gadījumus, koksnes pārvadāšanas uzņēmuma «Stiga RM» valdes loceklis Andris Ramoliņš norāda, ka Latvijā situācija ir absurds – nav iespējams izpildīt noteiktās prasības.

Ramoliņš «Dienas Biznesam» skaidro, ka šādā situācija ir jāizvēlas, ko darīt – vai nu regulāri maksāt soda naudas vai izvēlēties «nelielu samaksu» kontrolētājiem.

«Faktiski uzņēmēji ir iespiesti stūrī – daudzviet uz Latvijas autoceļiem izpildīt prasības par darba un atpūtas laiku nevar, jo nav attiecīgu pieturvietu, bet daudzās padomju laikos radītajās ir uzlikta zīme «kravas auto iebraukt aizliegts» vai arī to iebrauktuve nožogota ar betona klučiem, bet stāvēšana ceļa malā bieži apdraud satiksmes drošību. Kontrolētājus tas neuztrauc, jo pārkāpums ir un par to vai nu jāmaksā soda nauda vai arī var to apiet, maksājot kontrolētājiem tieši vai pastarpināti ar trešo personu starpniecību,” situāciju raksturo uzņēmējs, kurš pats palīdzējis atklāt negodīgos darījumus inspekcijā.

Viņaprāt Latvija, pārņemot Eiropas Savienības direktīvas autotransporta kontrolē, ir radījusi absurdu situāciju, kad daudzu prasību ievērošanai nav atbilstošas infrastruktūras un līdz ar to ievērošana, nepārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, nav iespējama.

Jau vēstīts, ka Korupcojas novēršanas un apkarošanas birojs sācis kriminālprocesu par vērienīgu kukuļošanu Autotransporta inspekcijā. Divas amatpersonas ir atzītas par aizdomāt turētām kukuļdošanā, bet divi bijušie inspekcijas darbinieki – tās organizēšanā. Amatpersonas pieņēmušas kukuļus no autovadītājiem gan par pārkāpumiem, gan arī no uzņēmumiem par kontroles funkciju veikšanu.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu