Zinātniekiem nav izdevies atrast Venēcijā pilsētas «iedzimtos» iedzīvotājus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Amerikāņu zinātnieku veiktie DNS pētījumi parādījuši, ka dabā nepastāv Venēcijas «iedzimto» iedzīvotāju, vēsta aģentūra ANSA.

Pēc Masačūsetas štata Vorčesteras Politehniskā institūta (Worcester Polytechnic Institute in Massachusetts) pārstāvja Fabio Kareras teiktā, zinātniekiem nav izdevies atrast DNS fragmentus, kuri būtu raksturīgi vai unikāli tieši venēciešiem. Karera uzskata, ka tas saistīts ar Venēcijas vēsturisko lomu, jo šī pilsēta bijusi Rietumu un Austrumu kultūru sajaukšanās vieta.

Pētījumi parādījuši, ka divām trešdaļām venēciešu ģenētiskais kods ir atbilstošs vidējā eiropieša kodam. Vairāk Venēcijā ir Ziemeļitālijas iedzimto, taču jūtama arī ir Centrālās Itālijas, Balkānu valstu un Āzijas ietekme.

Materiāli DNS analīžu veikšanai no venēciešiem tika paņemtas 2009. gada novembrī. Izmantotas tika tikai tādu vīriešu DNS, kuru vectēvs vai vecmāte ir dzimuši Venēcijā. Eksperiments tika veikts akcijas «Nāve Venēcijā» ietvaros, un bija paredzēts kā humorpilna atbilde uz pētījumu, kuram būtu jāliecina par strauju pilsētas iedzīvotāju samazināšanos.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu