Bērnu slimnīcā veic sarežģītu operāciju pusaudzei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

28.jūlijā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnikas ārsti kopā ar kolēģiem no Somijas un Rehabilitācijas centra «Vaivari» operēja sarežģītu multiplos skoliozi ar diastomotomīliju 14 gadus vecai pacientei, portālu «Apollo» informēja Inga Miķelsone, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste.

Bērnu klīniskā universitātes slimnīcā sadarbojoties ar Somijas OULU universitātes slimnīcas Dr. Pirkku Makelu, Vaivaru rehabilitācijas centra ķirurģiskās programmas vadītāju Genādiju Rosļakovu un BKUS Bērnu neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnikas virsārstu Dāvi Ozoliņu operēja sarežģīta multiplos skolioze ar diastomotomīliju (kaula spuras izaugums caur muguras smadzenēm) 14 gadus vecai pacientei. Šai operācijai tika piesaistīta muguras neiro monitoringa sistēma, lai veiktu nepārtrauktu muguras smadzeņu novērošanu operācijas laikā. Ar šo aparatūru palīdzēja strādāt speciālisti no Čehijas un Slovākijas.

Dr. Genādija Rosļakova saka: «Tika operēta paciente ar iedzimtu smagu skoliozi, diezgan reti sastopamu pataloģiju, kurai ir raksturīga tā sauktā «Mugurkaula smadzeņu pārdalīšana ar kaula izaugumu» . Pacientus ar vienkāršu skoliozi, bez mugurkaula smadzeņu pataloģijas, mēs operējam paši ar saviem spēkiem un pieejamo aparatūru, bet šinī gadījumā mēs bijām spiesti griezties pēc palīdzības pie pieredzējuša speciālista Dr. Pirkka Makela no Somijas Olu Universitātes slimnīcas, ar kuru esam sadarbojušies jau daudzus gadus. Paldies Andim Pušpuram, kurš radīja iespēju un organizēja viesķirurgu piesaistīšanu, kas ilga gandrīz 8 mēnešus. Kā rezultātā 7 stundu garā operācija norisinājās veiksmīgi. Pacientam tika sasniegta zināma mugurkaula deformācijas korekcija un atjaunots balanss bez neiroloģiskiem zaudējumiem.

Paldies BKUS Neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnikas virsārstam un pacienta ārstējošajam ārstam Dr. Dāvim Ozoliņam, kā arī visam Operāciju bloka personālam par atsaucību un palīdzību. Cerēsim, ka pēc šīs operācijas mūsu pacientam būs labāka nākotne.«

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu