«YouTube» varēs ievietot līdz 15 minūtēm ilgus video darbus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/SIPA

Interneta video glabātuvē «YouTube» turpmāk varēs ievietot video darbus, kas ir līdz pat 15 minūtēm ilgi, paplašinot līdzšinējo desmit minūšu limitu, paziņots «YouTube» blogā.

Blogs raksturo jauno limitu kā iespēju katram «YouTube» lietotājam iegūt savas «15 minūtes slavas», kas savukārt apspēlē nelaiķa amerikāņu mākslinieka Endija Vorhola teikto, ka pienākuši laiki (60.gados), kad jebkurš var iegūt 15 minūtes slavas.

Komentējot «YouTube» paziņojumu, britu informācijas tehnoloģiju portāls «TheRegister», kas pazīstams ar savu bieži cinisko attieksmi par notikumiem, raksta, ka jaunais limits neesot «diez kas», jo daudzi parastu cilvēku ražoti video ir garāki, tādēļ jāsadala, lai tos varētu augšuplādēt pilnībā.

Interneta meklēšanas un citu pakalpojumu sniedzējam «Google» piederošais «YouTube» blogā arī norāda, ka uzlabojis savu autortiesību apsekošanas programmatūru «ContentID», kas ir mājiens, lai garāko video kapacitāti neizmanto pirātisku video izvietošanai. «ContentID» ir autortiesību pārkāpēju izķeršanas sistēma.

Biznesa portāls «Nozare.lv» konstatējis, ka «YouTube» satur samērā daudz lietotāju ražotu videomateriālu no Latvijas un par Latviju, kā arī Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta sižetus un «melno materiālu» - pilnas intervijas, kas pārraidītas kā montēti fragmenti «Panorāmā» un citos ziņu raidījumos.

Tiek lēsts, ka «YouTube» satur vairākus simtus miljonu videoklipu, kuru skaits nemitīgi aug.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu