Zatlers vizītes laikā Krievijā varētu runāt arī par vēsturi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidents Valdis Zatlers, viesojoties Krievijā, varētu pieminēt arī vēstures jautājumus. Kā Latvijas Televīzijas raidījumā «Jauna nedēļa» teica Zatlers, vēstures jautājumiem ir jābūt prezidentu darba kārtībā. Viņš uzsvēra, ka esot nepieciešams veidot jauna tipa attiecības, taču to var izdarīt, tikai tad, ja ir pilnīga atklātība.

Zatlers uzskata, ka būtu nepieciešama pilnīga atklātība, arhīvu atvēršana, faktu neslēpšana. «Mūsu vēsture ir traģiskāka nekā lasāms publikācijās. Mūsu uzdevums ir jauna tipa attiecības. Mums jāskatās uz nākotni, bet to varam izdarīt tikai tad, ja mums ir pilnīga atklātība,» teica prezidents.

Valsts prezidents norādīja, ka pēc viņa vizītes Krievijā būtu jānoslēdz liela daļa starpvalstu līgumu, kas nepieciešami labām un efektīvām kaimiņattiecībām.

Tālākā nākotnē Latvijas un Krievijas līderiem būtu jātiekas biežāk un regulāri jārunā par attiecību vīziju, par to, kas ir izdevīgi abām valstīm un kā to panākt.

Jau vēstīts, ka 9.jūlijā Latvijā viesojās Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs Sergejs Nariškins, kurš nodeva Zatleram ielūgumu no Krievijas kolēģa Dmitrija Medvedeva ierasties vizītē Maskavā. Iepriekšējais ielūgums Latvijas prezidentam tika izteikts 2007.gada nogalē, kad kaimiņvalsts prezidenta pienākumus pildīja Vladimirs Putins.

Vēl aizvien nav zināms konkrēts vizītes datums un dienaskārtība. Šo jautājumu saskaņošana starp valstu ārlietu resoriem turpinās.

No paša Zatlera iepriekš teiktā noprotams, ka jau šā gada septembrī viņš varētu divpusējā vizītē apmeklēt Maskavu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu