Pabeigta Rīgas sanatorijas internātpamatskolas ēku kompleksa rekonstrukcija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien pēc dokumentu pārbaudes un objekta rūpīgas apskates, Rīgas pilsētas būvvaldes izveidotā komisija pieņēma ekspluatācijā rekonstruēto Rīgas sanatorijas internātpamatskolas ēku kompleksu Brīvības gatvē 384a, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa. 

Iepazīstoties ar atjaunoto pamatskolas ēku bloku, kā arī jaunuzcelto skolas internāta un sporta kompleksu, komisijas pārstāvji atzinīgi novērtēja tehniskā projekta autora darbu un remontdarbu kvalitāti, atzīmējot, ka tagad ēku komplekss ir pilnībā piemērots skolas audzēkņu specifiskajām vajadzībām. 

Skolas kapitālais remonts tika uzsākts 2009.gada pavasarī, tas ir lielākais Rīgas domes investīciju objekts tūlīt aiz M.Čehova Rīgas krievu teātra rekonstrukcijā un restaurācijā ieguldīto līdzekļu apjoma. Ēku kompleksa pilna rekonstrukcija pašvaldībai izmaksājusi 8,5 miljonus latu. Darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica SIA «Abora». 

Rīgas sanatorijas internātpamatskola ir vienīgā izglītības iestāde Rīgas teritorijā, kur tiek nodrošināta izglītība bērniem ar funkcionāliem traucējumiem (psihoneiroloģiskām saslimšanām). Iepriekš pamatskolas ēkā, ņemot vērā telpu tehnisko stāvokli un kapacitāti, varēja uzņemt 90 bērnus, turpretī tagad skolu vienlaikus varēs apmeklēs vismaz 200 bērni, tai skaitā arī bērni ar kustību traucējumiem. 

Rīgas sanatorijas internātpamatskolas ēku kompleksa svinīga atklāšana paredzēta 30.augustā pl.13.00. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu