2020.gadā pasaulē internetam būs pieslēgti 22 miljardi dažādu ierīču

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

2020.gadā pasaulē internetam būs pieslēgti 22 miljardi dažādu ierīču, atsaucoties uz kompānijas «IMS Research» prognozēm, vēsta «ReadWriteWeb».

Šajā skaitlī ietilps 6 miljardi mobilo tālruņu, 2,5 miljardi televizoru un 1,1 miljards automašīnu. Lielai daļai ierīču nebūs paredzēta saziņa ar jebkuru lietotāju, bet gan būs interfeiss «mašīna – mašīna», ar kura palīdzību un interneta starpniecību tās kontaktēsies savā starpā.

Tajā skaitā, runa ir par sadzīves ierīcēm, tādām kā, novērošanas kameras, komunālās infrastruktūras elementu mērierīcēm (piemēram: ventilācijas un apkures kontrolieri), sabiedriskā transporta raidītājiem.

Pašlaik internetam ir pieslēgti tikai 5 miljardi dažādu ierīču, tajā skaitā, aptuveni miljards datoru. Tādā veidā, desmit gadu laikā šis skaits četrkāršosies. 2010.gada augustā ASV ierīču ar piekļuves funkciju internetam izmantojot mobilo operatoru tīklus skaits pirmo reizi apsteidza parastā pieslēguma veida skaitu.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu