Janičenoks spēlēs «VEF Rīga»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latviešu basketbolists Kristaps Janičenoks parakstījis līgumu ar «VEF Rīga», portālu «Apollo» informēja kluba direktore Laila Spaliņa.

«Esam ļoti priecīgi, ka izdevies piesaistīt ļoti spēcīgu, Latvijas Top 5 spēlētāju, kurš var spēlēt kā otrā, tā trešā numura pozīcijās. Kristaps noteikti būs viens no nākamās sezona «VEF Rīga» komandas līderiem un sejām. Ieguvēji būs arī skatītāji, basketbola līdzjutēji, jo Kristaps tik ilgi nav redzēts spēlējam Latvijā,» norāda «VEF Rīga» viceprezidents Valdis Valters.

eurobasket.com

Janičenoks profesionālā basketbolista karjeru uzsāka 16 gadu vecumā, līdz 2003. gadam jau bija kļuvis par četrkārtēju Latvijas vicečempionu. Spēlējis visu vecumu jauniešu, kā arī lielās valstsvienības sastāvā, bijis to spilgts un neaizvietojams līderis.

Pēc U-16 čempionāta 1999. gadā Janičenoka karjera basketbolā soli pa solim kāpa arvien augstāk no labākajiem Latvijas klubiem līdz pat leģendārajam Boloņas «Furtitudo» Itālijā.

Latvijas valstsvienības sastāvā Janičenoks ir piedalījies trīs Eiropas čempionāta finālturnīros: 2005. gadā (14. vieta, vidēji spēlē gūti 13,3 punkti), 2007. gada Eiropas čempionātā (13. vieta, 15,5 punkti) un 2009. gadā (13. vieta, 13,3 punkti).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu