CSN cietušajiem pirmajā pusgadā izmaksāti 13 miljoni latu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šā gada pirmajā pusgadā izmaksātās neto atlīdzību summas ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem sastādīja 13 miljonus latu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics.

Salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmajiem sešiem mēnešiem izmaksāto atlīdzību skaits samazinājies par 18,9%.

Vidējās atlīdzību izmaksu lielums par apdrošināšanas gadījumu šogad pirmajā pusgadā turpināja kristies un veidoja 691 latu, kas ir par 17,1% mazāk nekā pērn tādā pašā laika posmā. Stengrevics skaidro, ka šo kritumu sekmējusi konkurences saasināšanās starp remontdarbu veicējiem, kā dēļ samazinājušies auto servisu pakalpojumu izcenojumi. 

81,6% no visas atlīdzību summas veido transportlīdzekļu bojājumu atlīdzības.

Apdrošināšanas līgumu skaita un obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas (OCTA) polišu cenu samazinājums ietekmējis arī nopelnīto prēmiju apjomu - 19,3 miljoni lati, kas ir par 32,6% mazāk nekā pērn tādā pašā laika posmā.

Pēc Stengreica teiktā, pirmajā ceturksnī OCTA nozare Latvijā darbojās ar 547 000 latu lieliem zaudējumiem, bet statistika par pirmo pusgadu tomēr liecina, ka OCTA nozare uzrāda stabilitāti, jo ieņēmumi pārsnieguši izdevumus par 403 000 latu. 

«Pirmā pusgada OCTA nozares darbības stabilitāte var kalpot par pamatu arī visa 2010. gada rādītajiem kopumā, apdrošinātājiem panākot apdrošināšanas prēmiju sabalansētību ar gaidāmajiem izdevumiem. Tomēr jāņem vērā, ka šajos datos ne visas apdrošināšanas kompānijas ir norādījušas savas darbības rezultātus tikai Latvijas tirgū. Tie ir kopējie darbības rezultāti, kuros ietverta arī atsevišķu kompāniju darbība ārvalstīs,» skaidro LTAB vadītājs.

Kā ziņots, pēc Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) datiem, pirmajā pusgadā reģistrēti 18 800 negadījumu, kas ir par 7% vairāk nekā 2009. gada pirmajā pusgadā.

LTAB nodrošina ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību, veicina OCTA sistēmas stabilitāti un attīstību, kā arī saskaņā ar likumdošanu nodrošina izmaksas no OCTA garantijas fonda. LTAB ir Zaļās kartes biroju padomes biedrs un pilda Latvijas Zaļās kartes biroja funkcijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu