ASV amatpersona pastāstījusi par hakeru uzbrukumu Pentagona datoriem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

2008. gadā tika veikts vērienīgākais uzbrukums ASv armijas datoriem, vēsta "The Washington Post".

Kaitnieciskā programma klēpjdatorā no USB fleškartes tika ielādēta kādā ASV kara bāzē Tuvajos Austrumos. ASV aizsardzības ministra vietnieks Viljams Dž. Līns trešais (William J. Lynn III) atzīmē, ka programma, kuru ielādējis, kādas nenosauktas valsts izlūkdienesta aģents, inficējusi ASV armijas pavēlniecības datortīklu.

"Programma neuzkrītoši izplatījās pa slepenām un neslepenām sistēmām un nostiprinājās, tā saucamajā, virtuālajā placdarmā, no kurienes informāciju tālāk tā varēja tikt nosūtīta uz kādas lielvalsts kontrolē esošajiem serveriem. Tas bija sistēmas administratora ļaunākais murgs," - saka Līns.

Pēc Pentagona līdzstrādnieku teiktā, šī bija pirmā reize, kad kāda oficiāla amatpersona ir atzinusi citas valsts izlūkdienesta ASV armijas datortīklu uzlaušanas faktu.

2008. gadā "Los Angeles Times", atsaucoties uz vārdos nesauktiem Pentagona līdzstrādniekiem, vēstīja, ka uzbrukumu veikusi Krievija.

2008. gada novembrī ASV Aizsardzības ministrija ieviesa aizliegumu fleškaršu izmantošanai, taču pēc kāda laika to pārformulēja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu