«Google» konkurēs ar «Skype» interneta telefonijas pakalpojumu sniegšanā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Interneta kompānija «Google» paziņojusi, ka radīs konkurenci «Skype», palaižot savu «Gmail» integrētu balss zvanu servisu no interneta uz stacionārajiem un mobilajiem tālruņiem, vēsta «The Financial Times».

Jaunais serviss, kas pagaidām gan ir pieejams tikai «Gmail» lietotājiem ASV, palīdzēs «Google» paplašināt kompānijas komunikāciju pakalpojumu loku, kā arī kļūs par potenciālu konkurentu kompānijas «Skype» servisam. Jāpiebilst, ka «Skype» drīzumā plāno īstenot IPO vismaz par 100 miljoniem ASV dolāru.

Patlaban «Skype» ir reģistrējušies vairāk nekā 560 miljoni lietotāju, savukārt «Gmail» izmanto 200 miljoni cilvēku. Vienlaikus tikai 8,1 miljons «Skype» lietotāju izmanto servisa piedāvātos maksas pakalpojumus, un tieši šī «Skype» lietotāju daļa ir kompānijas galvenais ienākumu avots, piebilst laikraksts.

«Google» izplatītajā informācijā īpaši uzsvērts, ka tās piedāvātie zvani būs lētāki nekā «vadošajam interneta telefonijas provaideram», kā taktiski nodēvēts «Skype». Zvanus ASV un Kanādā vismaz līdz šīgada beigām «Google» piedāvās bez maksas, arī zvanot uz vairākām citām valstīm, tostarp Lielbritāniju, Franciju, Ķīnu un Meksiku, «Google» piedāvājums būs lētāks nekā «Skype».

Portāls «pok.lv» tikmēr piebilst, ka nozares eksperti  norādījuš - «Google» jau piedāvā balss un video saziņu «Gmail» lietotāju starpā, tāpat šogad kompānija palaida zvanu menedžeri «Google Voice», tādēļ pēdējais lēmums ir tikai loģisks iepriekšējo soļu turpinājums. Uz jautājumu, cik sekmīga būs «Google» izvēlētā stratēģija ar zemākām sarunu cenām pārvilināt lietotājus no «Skype», analītiķi neņemas atbildēt, vienlaikus norādot uz «Skype» lietotāju lojalitāti šim pakalpojumam. Tāpat tiek norādīts, ka «Google» galvenais bizness ir reklāmas piegāde klientiem, un IP telefonija būs tikai vēl viens šādas piegādes kanāls, kas daudziem interneta lietotājiem var nepatikt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu