«Tele2» Mazsalacai atlīdzinājis «meteorīta» nodarītos zaudējumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mobilo sakaru operators «Tele2» Mazsalacas novadam atlīdzinājis [s:34782] zaudējumus, piešķirot pašvaldībai 3000 latu, kas daļēji jau izmantoti, pastāstīja Mazsalacas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Zunda («Salaca»).

Gandrīz gadu pēc notikušā Mazsalacas mērs nejūt ne sarūgtinājumu, ne sajūsmu, atceroties «meteorīta akciju». «Viss ir kārtībā, bet diez vai es gribētu, lai vēl kāds ko tādu darītu,» saka Zunda.

Daļa piešķirtās naudas, nedaudz vairāk kā 500 lati, jau pirms trīs četriem mēnešiem izmantota, lai iegādātos mēbeles Sēļu pagasta jauniešu kluba telpām. Pārējā nauda tiks izmantota Mazsalacas vidusskolas sporta zāles remontam, kas jau sācies, bet līdz 1.septembrim netiks pabeigts. «Visu septembri vēl skolēni sporto pa āru, tādēļ sporta zāle šajā laikā nebūs vajadzīga. Kad skolēni sāks sportot iekšā, zāle būs gatava,» informēja Zunda.

Pagaidām nav zināms, vai tūristu skaits šajā sezonā Mazsalacā palielinājies. Tūrisma sezona Mazsalacā oficiāli noslēdzas oktobra beigās, kad arī varētu vērtēt, vai meteorīts ir atstājis kādu iespaidu uz tūristu skaitu. «Neizskatās, ka tūristu būtu mazāk, bet, vai ir vairāk, vēl nevar pateikt,» spriež novada domes priekšsēdētājs.

Joprojām Mazsalacā ieklīstot kāds, kas meklē meteorīta izsisto bedri, bet tādu neesot pārāk daudz un bieži. Iespējams, viltus meteorīta dēļ ārzemēs kādam Mazsalacas vārds ir kļuvis pazīstams.

Saimnieks Harijs Krastiņš, uz kura zemes pagājušā gada 25.oktobra vakarā tika inscenēta meteorīta nokrišana, bedri nav aizbēris. Pa šo laiku «Tele2» izvietojusi norādes, kur bedri meklēt.

Pašvaldība gan nekādi meteorītu nav reklamējusi un negrasās to darīt, bet pret zemes īpašnieka aktivitātēm neiebilst. «Tā ir īpašnieka lieta. Kamēr cilvēki brauks, tikmēr bedre tur būs, vēlāk lēnām aizmirsīsies,» spriež Zunda.

Mazsalacas novada domes deputāti nolēma nepieprasīt morālā kaitējuma atlīdzinājumu no mobilo sakaru operatora «Tele2» par meteorīta nokrišanas inscenēšanu. Viņi gan pauda bažas, ka daudziem Mazsalaca asociēsies ar vietu, kur notika krāpšanās ar kritušo meteorītu.

Domes sēdē uzņēmuma pārstāvji atvainojās, kā arī apsolīja publiski atvainoties visiem, kuriem notikušā dēļ radās kādas neērtības. «Uzņēmuma pārstāvji apņēmās segt zaudējumus zemes īpašniekam. Viņi apsolīja, ka sāpju naudas vietā ir ar mieru kaut ko labu izdarīt kādā no novada sabiedriskajām ēkām,» informēja Zunda.

Kā ziņots, dažādi vērtētā viltus meteorīta nokrišana Mazsalacā un televīzijas reklāmas ar noskrandušiem un bezspēcīgiem supervaroņiem bija daļa no «Tele2» mārketinga kampaņas, lai pārdotu jaunu, nosacīti fiksētas maksas tarifu plānu «Meteorīts» un ievadītu izmaiņas «Tele2» zīmolā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu