Krievijā neitralizē hakeru grupējumu, kas inficējis datorus Baltijas valstīs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Maskavas iekšlietu darbiniekiem izdevies neitralizēt noziedzīgu hakeru grupējumu, kas ar bīstamiem datorvīrusiem inficējis daudzus personīgos datorus un interneta vietnes, vēstī «Intefakss».

No hakeru radītajiem vīrusiem cietuši vairāki desmiti tūkstoši interneta lietotāju ne tikai Krievijā, bet arī Ukrainā, Baltkrievijā, Moldāvijā un Baltijas valstīs.

Hakeri radījuši bīstamu vīrusu, kas datorus inficējis, interneta lietotājiem apmeklējot virkni populāru interneta vietņu.

Vīruss pilnībā bloķējis datoru darbību, bet lietotāju monitorā parādījušās pornogrāfiska satura fotogrāfijas un paziņojums, kurā teikts, ka datora atbloķēšanai nepieciešama parole, kuru lietotājs varējis saņemt, nosūtot maksas īsziņu uz četrciparu telefona numuru.

Vienas īsziņas maksa bijusi no 300 līdz 1000 rubļiem (5,4 līdz 18 latu) Mēģinājumi atbrīvoties no vīrusa citā veidā noveda pie datora cietajā diskā uzkrātās informācijas zuduma, par ko hakeri tika ziņojuši iepriekš.

Ļaundari šādi darbojušies veselu gadu, un pēc milicijas darbinieku aplēsēm, ieguvuši vairāk nekā 500 miljonus rubļu (9 miljoni latu).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu