Arī UEFA aizliedz izmantot vuvuzelas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju apvienība (UEFA) šodien aizliedza līdzjutējiem izmantot Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) vietējās taures vuvuzelas.

Vuvuzelas nedrīkstēs lietot nacionālo izlašu spēlēs, kā arī UEFA Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas mačos.

Vuvuzelas ieguva milzīgu popularitāti līdzjutēju vidū šī gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, bet daudziem futbola cienītājiem to radītā skaņa simpātijas nebūt neizraisīja.

UEFA uzskata, ka vuvuzelas radītā skaņa noslāpē fanu tradicionālās dziesmas un emocionālo reakciju tam, kas notiek uz laukuma.

LETA jau vēstīja, ka vienas vuvuzelas radītā skaņa ir ekvivalenta 127 decibeliem, kas pārsniedz pat bungu skaņu un ir tuva maza izmēra lidmašīnas skaņai tās ieskrējiena laikā pirms pacelšanās. Tradicionāli to izmanto DĀR sporta fani.

Par vuvuzelu aizliegšanu jau paziņojuši vairāku sporta sacensību organizatori, tostarp Anglijas futbola premjerlīgas klubi un Kontinentālā hokeja līga (KHL). Tāpat vuvuzelas nav atļautas arī pasaules čempionātā basketbolā, kas līdz 12. septembrim norisināsies Turcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu