Mourinju: es neesmu Harijs Poters

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas kluba Madrides «Real» galvenais treneris Žozē Mourinju šodien brīdināja savas komandas līdzjutējus, lai tie bruņojas ar pacietību, jo viņš nav burvis Harijs Poters.

Aizvadītajā nedēļas nogalē «Real» komanda neveiksmīgi uzsāka vietējo čempionātu, pirmajā mačā izbraukumā nospēlējot neizšķirti 0:0 ar Maljorkas «Real».

«Es neesmu Harijs Poters,» Mourinju skaidro laikrakstā «AS» publicētajā intervijā. «Viņš ir burvis, bet maģija ir izdomājums, turpretī futbols ir reālajā dzīvē.»

Madrides «Real» galvenais treneris joprojām uzskata, ka viņš ir labākā kandidatūra šim darbam, jo viņš ir spējīgs klubam sniegt tik ļoti nepieciešamo stabilitāti. Šajā vasarā Mourinju ar «Real» noslēdza četru gadu līgumu un centīsies pārtraukt «FC Barcelona» triumfu Spānijas čempionātā, kas tajā uzvarējusi pēdējos trīs gadus.

«Vai jūs zināt cik treniņus esam aizvadījuši pēc tam, kad ir parakstīti visi līgumi? Nav pat desmit,» atklāj titulētais treneris, uzsverot, ka komanda vēl tiek veidota.

Tomēr Mourinju piebilda, ka atšķirībā no iepriekšējiem «Real» treneriem viņš nebaidās uzņemties risku un to parāda viņa iepriekšējie panākumi. «Mans trenera profils ir citāds nekā iepriekšējiem, kuri strādājuši Madridē. Ja man šeit neveiksies, tad es atradīšu jaunu darba vietu jau nākamajā dienā.»

«Man piemīt stabilitāte, tieši tāpēc es esmu labākais treneris šim klubam. «Real» vajag stabilitāti, un esmu šeit, lai to sniegtu,» uzsvēra Mourinju.

47 gadus vecais treneris Madridē ieradās pēc lieliskas sezonas Itālijā, kur viņš kopā ar Milānas «Inter» komandu uzvarēja vietējā čempionātā, kausa izcīņā un UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Kā apgalvo pats Mourinju, viņš pametis «Inter, jo trenēt «Real» ir lielāks izaicinājums. «Ja es būtu vēlējies palikt ērtā situācijā, labi dzīvot ar garantiju, tad būtu palicis Milānas «Inter» - komandā, kas divu gadu laikā uzvarēja visos turnīros. Bet es izlēmu pieņemt izaicinājumu un doties uz Madridi.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu