Policija publikācijas «www.rokasgramata.com» uzskata par nelikumīgām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Atsaucoties uz Fizisko personu datu aizsardzības likuma prasībām, policija publikācijas interneta vietnē «[s:34860]» uzskata par nelikumīgām.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja žurnālists Lato Lapsa, kurš 25.augustā policijā bija iesniedzis iesniegumu, informējot, ka viņš ir izveidojis minēto interneta vietni un veicis publikācijas tajā ar mērķi informēt sabiedrību par korumpētu personu darījumiem, policija jau atbildējusi uz šo iesniegumu.

www.rokasgramata.com

www.rokasgramata.com

Tikmēr pats žurnālists uzskata, tiesībsargājošajām institūcijām vairāk būtu jāpievēršas amatpersonu nelikumīgiem darījumiem, «kā rezultātā valsts makā šādā veidā būtu palikuši vismaz daži simti miljonu no tai nozagtās summas».

www.rokasgramata.com

www.rokasgramata.com

9.augustā šajā mājaslapā tika ievietotas Ventspils mēra Aivara Lemberga dēla Anrija, 16.augustā - meitas Līgas, bet vēlāk arī paša Ventspils mēra kontu pārskatu izdrukas. Visos šajos gadījumos Datu valsts inspekcija (DVI) konstatējusi iespējamu likumpārkāpumu personas datu aizsardzības jomā un vērsusies prokuratūrā, savukārt Valsts policija ierosinājusi kriminālprocesu par Anrija iespējamo bankas kontu publiskošanu internetā.

Vēlāk mājaslapā tika publicēti vēl vairāki materiāli no tā dēvētās Lemberga krimināllietas sējumiem.

Pagājušajā nedēļā iznāca Lapsas izdotā rokasgrāmata «Kā nozagt miljardu?». Lapsa norādīja, ka grāmatas iznākšana nekādā veidā neietekmēs mājaslapas «rokasgramata.com» darbību. «Mājaslapa turpinās darbu vēl pietiekami ilgi un gari, kamēr mēs būsim pastāstījuši visu, kas sabiedrībai bija jāzina,» sacīja Lapsa.

«Es esmu cilvēks, kas uzņemas atbildību (..) par to, kas jau ir publiskots un vēl tiks publiskots,» sacīja Lapsa. Viņš norādīja, ka ir cilvēki, kuri palīdzējuši ar tehniskām lietām, taču atbildību uzņemas viņš. Par to Lapsa informējis arī Valsts policijas, kuras lietvedībā ir kriminālprocess saistībā ar mājaslapā publicēto informāciju, priekšnieku, «lai viņš velti netērē policijas resursus, meklējot kas un kā to ir darījis (..)».

Policija, vaicāta, kādas darbības tā veiks, ja jau iespējamā meklējamā persona pati paziņojusi par atbildības uzņemšanos, komentārus nesniedza. Policijas preses pārstāve Linda Neimane-Zobena minēja vien to, ka policija turpina vākt lietā nepieciešamos pierādījumus.

Pagājušajā nedēļā policija Anrijam Lembergam piemēroja cietušā statusu, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja advokāts Aivo Leimanis.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 200.panta 1.daļas - par dienesta noslēpumu un komercnoslēpumu saturošu ziņu neatļautu iegūšanu un izpaušanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu