Maradona par spīti parādam dzimšanas dienu plāno svinēt Neapolē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Bijušais Argentīnas futbola izlases galvenais treneris un kādreiz leģendārais spēlētājs Djego Maradona savu 50. dzimšanas dienu plāno svinēt Itālijas pilsētā Neapolē.

To viņš darīs, pat neskatoties uz to, ka viņš Neapolē ir parādā 37 miljonus eiro (26 miljonus latu) par nodokļu nemaksāšanu.

«Neapolieši, es jūs aicinu uz savas dzimšanas dienas svinībām,» pirmdien laikrakstā «Gazzetta dello Sport» citēts Maradona. «Man dzīvē ir bijis pilnīgi viss: ģimene, kuru dievinu, un lieliska futbolista karjera, un tagad es vēlos dot to visu par brīvu. Es noteikti nevēlos naudu.«

«Mana vēlēšanās ir atgriezties Neapolē un apskaut pilsētu un cilvēkus, kas mani nekad nav aizmirsuši,» piebilda futbola leģenda.

Tāpat Maradona vēlas noorganizēt arī draudzības spēli, lai varētu nosvinēt viņa dzimšanas dienu. Šajā mačā noteikti spēlēs viņa bijušie komandas biedri itālietis Bruno Džordāno un brazīlietis Kareka.

Pati Neapoles pilsēta par šo pasākumu vēl nav izteikusi nevienu oficiālu komentāru, taču jūnijā Itālijas A sērijas čempionāta komandas «Napoli» prezidents Aurelio de Laurentiss teica, ka gaida Maradonu.

Pagaidām gan nav zināms, kā vietējās varas iestādes reaģēs uz Maradonas ierašanos, jo viņam ir milzīgs nodokļu parāds 23,5 miljonu eiro (16 miljonu latu) apmērā.

Policija jau iepriekšējos gados ir aizturējusi Maradonu. 2006. gadā policija argentīniešu leģendai atņēma divus rokas pulksteņus, kuri tika novērtēti 11 000 eiro (7752 latu) vērtībā, bet pagājušajā gadā viņam konfiscēja auskaru pāri, kuru vērtība bija 25 000 eiro (17 620 lati).

Spēlētāja karjeras laikā Maradona tieši «Napoli» sastāvā divas reizes uzvarēja Itālijas čempionātā. Savukārt 1986. gadā viņš ar Argentīnas valstsvienību izcīnīja Pasaules kausu un tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu