Marihuānas smēķēšana pusaudža gados nepalielina iespēju vēlāk lietot spēcīgākas narkotikas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu zinātnieki atspēkojuši apgalvojumu, ka marihuānas smēķēšana pusaudža gados palielina iespējamību vēlāk sākt lietot spēcīgākas narkotikas, vēsta «Physorg».

Ziņojums par Ņūhempšīras universitātes (University of New Hampshire) zinātnieku pētījumu ir publicēts «Journal of Health and Social Behavior». Pētnieki analizēja informāciju par 1286 jauniem amerikāņiem, kuri deviņdesmitajos gados mācījās ASV Floridas štata Maiamideidas apgabala skolās. 44 procenti pētījuma dalībnieku bija cēlušies no Latīņamerikas valstīm, 30 procenti bija baltie, bet 26 procenti – afroamerikāņi.
 
Apkopojot informāciju tika secināts, ka skolu nepabeigušie un koledžās mācības neuzsākušie pētījuma dalībniekie biežāk smēķējuši marihuānu pusaudžu vecumā, kā arī lietojuši citas narkotikas vēlākos gados. Tieši tāpat noslieci uz citu narokotisko vielu lietošanu demonstrēja tie pētījuma dalībnieki, kuriem pēc skolas beigšanas neizdevās atrast darbu, un kuri skolas laikā bija smēķējuši marihuānu.

Darba autori no tā secinājuši, ka darbā iekārtošana jaunībā ļauj novērst to, ka marihuānas smēķētāji sāk lietot citas, stipras iedarbības narkotikas. Pētnieki piebilduši, ka pēc 21 gada vecuma iespēja, ka cilvēks varētu pāriet no marihuānas uz citām narkotikām gandrīz līdzinās nullei.

Pētījumā arī secināts, ka ļoti nozīmīgi faktori, kuru dēļ notiek norādītā pāreja, ir rases un etniskās piederība. Tā lielāko noslieci uz citu narkotiku lietošanas pēc marihuānas smēķēšanas izrāda tieši balti amerikāņi, kuri iespējams, šādi cenšas mazināt domu par karjeras neveiksmēm. Tālāk seko attiecīgi ieceļotāji no Latīņmerikas un melnādainie ASV iedzīvotāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu