Gaļas rulete ar ceptiem kartupeļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nepieciešams:
1,5 kg liellopu gaļas
400g maltas cūkgaļas
sīpols
burkāns
3 daiviņas ķiploka
kartupeļi
garšvielas
eļļa cepšanai

Pagatavošana:

No liellopu gaļas veido gaļas plāksni apmēram 1,5 cm biezu, viegli izdauza ar gaļas āmuriņu. Cūkgaļu apcep kopā ar ķiploku, sīpolu un sarīvētu burkānu, pieliek sāli un garšvielas pēc izvēles. Masu vienmērīgi izliek uz gaļas plāksnes un satin ruletē, nosien ar diegu. Gaļas ruleti apcep eļā no visām pusēm.

Uz ietaukotas pannas (lieliski noder garena keksa forma) liek uz pusēm pārgrieztus mizotus kartupeļus, virsū liek apcepto ruleti, pannu pārklāj ar foliju, cep 180 grādos 1,5 stundas, tad noņem foliju un cep vēl 15 minūtes, lai apbrūninās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu