Iepazīsti augu pasauli LU Botāniskajā dārzā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā septembrī augus varēs iepazīt, izstaigājot divas izziņas takas - «Amizanti stāsti par augiem» un «Rudenī ievācamie ārstniecības augi».

«Amizantie stāsti par augiem» izvijušies pa visu dārzu un augu mājām, lai ielīksmotu, sasmīdinātu un pārsteigtu. Stāsti atklāj senas leģendas, traģiskus mīlas stāstus, dažādos laikmetos sastrādātas neprātības, filmas «Avatars» aizkulises, šo to par Harija Potera un viņa kolēģu burvju nūjiņām, kā arī to, ko pīpēja eiropieši pirms Amerikas atklāšanas, un daudz ko citu.

Savukārt takā «Rudenī ievācamie ārstniecības augi» var uzzināt, ka ne visi ārstniecības augi ir jāievāc vasarā, bet daļa tieši rudenī. Kuri augi un kādas to daļas ievācamas septembrī, lai izārstētos no visdažādākajām kaitēm un lai ziemu varētu sagaidīt bez bēdu, varēs apskatīt ārstniecības augu ekspozīcijā.

Abas takas ir iespējams izstaigāt visu septembri, vadoties pēc dārza kartes. Pa ceļam priecēs arī krāšņi ziedošo dāliju kolekcija.

www.botanika.lv

Dārzs ir jauks ekskursijas mērķis, jo piedāvā dažāda vecuma skolēniem drošu un interesantu vidi.

Ekskursija jāpiesaka pa tālruni 67450852.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu