Nokrītot no jumta, miris vīrietis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Aizvadītajā piektdienā Smiltenes novadā kāds vīrietis, remontējot mājas jumtu, no tā nokritis, gūstot smagu galvas traumu, pēc kā nonācis reanimācijā, kur miris, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta pārstāve Ilze Bukša.

«Uz vietas par vīrieša dzīvību cīnījās divas mediķu brigādes, pēcāk slimnīcā - reanimatologs, taču bez panākumiem,» klāstīja Bukša.

Tāpat traumas, remontējot jumtu, guvis 74 gadus vecs vīrietis Rankas pagastā, kurš nokritis no jumta.

Pagājušajā diennaktī traumas guvuši arī citi cilvēki. Strādājot smagas traumas guvis 44 gadus vecs vīrietis Rīgā, kuram uzgāzušās metāla konstrukcijas, kā arī kāds vīrietis Tukuma novadā, kurš ievainojumus guvis, strādājot ar traktoru.

Meža darbos Rēzeknes novada Mākoņkalna mežos 43 gadus vecam vīrietim smagi traumēta kāja, to iespiežot starp diviem baļķiem, savukārt Kurzemē pensijas vecuma vīrietis, zāģējot koka zarus, iezāģējis sev sejā.

Pēc Bukšas teiktā, sākoties aukstajam laikam, palielinājies tādu izsaukumu skaits, kas saistīti ar smagām saaukstēšanās formām, tostarp bērniem.

Kopumā aizvadītajā diennaktī mediķi devušies palīgā iedzīvotājiem 1252 reizes, kas ir vidēji par 200 reizēm vairāk nekā ierasts darba dienās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu