Vīriešu orgasms. Atbildes uz jautājumiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja palasa zinātnisko un pseido-zinātnisko literatūru, tad rodas iespaids, ka sievietes ir šausmīgas, vienkārši pataloģiskas egoistes. Viņu pamata traģēdija dzīvē ir vīrietis, kurš nelaikā beidz. Vīriešiem teju vai ikvienā šīs tā saucamās problēmas apskatā tiek ieteikts aizmirst par sevi un rūpēties tikai un vienīgi par partneres labsajūtu. Jo savādāk... viņa pārvērtīsies par gatavo raganu un apēdīs partneri dzīvu.

Bet ja runājam godīgi, tad priekšlaicīga beigšana sievietes uztrauc ne jau egoistisku iemeslu dēļ. Viņas vairāk domā par to, vai vīrietim vispār ir bijis labi, vai viņš ir paspējis izbaudīt pašu procesu. Jo mēdz jau būt arī tādi gadījumi, kad darbība ir tā ieilgusi, ka no baudas sievietei nav pāris palicis nekas. Un atkal jāuztraucas, vai tik kaut kas nav kārtībā.

Nez kādēļ par erekciju un potenci raksta katrs sevi cienošs populārs žurnāls, toties par pašām beigām – gandrīz nekad.

1. Orgasms un ejakulācija – vai tas ir viens un tas pats?
Vīrietis izjūt orgasmu ejakulējot. Tas var būt ārkārtīgi spēcīgs, bet var būt arī pavisam vājš, kas tad arī skaitās ejakulēšana bez orgasma. Toties situāciju, kad vīrietis spēj izbaudīt orgasmu bez ejakulēšanas iedomāties ir pagrūti. Ja nu vienīgi kāds seksa gigants mīlējoties 7 reizi pēc kārtas vienkārši būs izsmēlis savus sēklas krājumus.

2. Cik orgasmus pēc kārtas var uzskatīt par normu?
Stāsti par to, ka kāds ir beidzis un tūlīt pat atkal meties darbos ir blefs. Jaunībā (vecumā līdz 25 gadiem) stipri iemīlējies vīrietis var atkārtot varoņdarbu jau pēc 3 minūtēm. Tomēr ar vecumu un uzbudinātības pakāpi šis intervāls tikai aug. Stabilās seksuālajās attiecībās partneriem pilnībā pietiek ar vienu orgasmu, savukārt bieži mainot partnerus gribas visu izbaudīt maksimāli, tad arī var piedzīvot līdz trīs orgasmiem (intervāls starp tiem atkarīgs no vīrieša vecuma). Vairāk patiesībā ne viņam, ne viņai nemaz nevajag.

3. Vai mēdz būt vīriešu anorgazmija?
Mēdz. Iemesli tam var būt dažādi. Sākot no traucējumiem smadzeņu darbībā līdz disfunkcijai, kas saistīta ar vispārējo veselības stāvokli, piemēram, pēc smagas operācijas, vai infekciju slimībām. Eksistē virkne slimību muguras nervu vai mugurkaula traumas gadījumā, kas noved pie «retrogrādās ejakulācijas». Sperma nevis izšļācas ārā, bet paliek iekšā nonākot urīnpūslī. Ārēji tas tiek pieņemts kā ejakulācijas trūkums, tomēr urīnā uzrādās spermatozoīdi. Tādos gadījumos ar erekciju nav nekādu problēmu.

4. Tantriskais sekss, kad vīrietis aiztur orgasmu, tik tiešām uzlādē ar enerģiju un paildzina dzīvi?
Mākslīga dzimumakta paildzināšana (īpaši pēc 40 gadu vecuma) tikai kaitē vīrieša organismam. Jo nevar ignorēt, ka tādas izdarības paaugstina asinsspiedienu un paātrina sirds darbību. Notiek ne tikai fiziska, bet arī psiholoģiska un hormonāla pārpūle. Sekss – tā ir atpūta, atbrīvošanās un izklaide tā, ka nevajag to ļaunprātīgi izmantot. Neticas, ka slavenie franču mīlnieki seksā vai dzīvē ir nelaimīgāki kā indiešu jogas.

5. Vai apgraizīšana ietekmē vīrieša orgasmu?
Priekšādiņas neesamība padara vīrieša locekli mazāk jūtīgu, jo tas visu laiku ir pakļauts berzei. Tādēļ vīrieši, kas ir apgraizīti var ar seksu nodarboties ilgāk nekā neapgraizīti. Uz orgasmu tas nekādu iespaidu neatstāj.

6. Vai vīriešu orgasms, tāpat kā sieviešu, ir atkarīgs no seksa pozas?
Ja sievietes orgasms ir atkarīgs no pozas tādā ziņā, ka mainot pozas mainās stimulācija uz citiem punktiem vagīnā, tad vīriešiem vairāk svarīgs ir rakurss, kurā loceklis ir ievadīts sievietē. Lai gan jāpiemin vecā patiesība, ka vīrieši mīl ar acīm un arī tas iespaido orgasmu.

7. No kā ir atkarīga ejakulācijas intensitāte?
Dažkārt sperma izšaujas, bet dažkārt lēni iztek, tas vairumā gadījumu atkarīgs no tā, kad vīrietis iepriekšējo reizi ir beidzis. Ja tas noticis pavisam nesen, tad spermas krājumi ir samazinājušies un sperma, vairs nešaujas ārā kā no lielgabala. Ja sperma konstanti iztek, tā teikt, ar mokām, jāiet pie ārsta, jo tā ir iespējamas ginekoloģiskas saslimšanas sekas.

8. Vai dzimumaktu biežumam ir jāsakrīt ar orgasmu biežumu?
Sievietēm, kā labi zināms, šis nav obligātais pienākums. Viņas var beigt un var arī nebeigt un ja tā, tad nekas ārkārtējs tas nav. Daži džentlmeņi ir spējīgi apstāties pēc sievietes orgasma un neturpināt darbību un arī tas nav nekas ārkārtējs. Ja vien tā nav ierasta lietu kārtība un vīrietis neejakulē vairāk kā 50 procentos gadījumu, tad pie ārsta iet nevajag.

9. Vai pārtika un dzērieni ietekmē spermas garšu?
Saldumi un augļi dara spermu garšīgāku, tas ir - saldāku pēc garšas. Savukārt ķiploki stipri bojā spermas smaržu un garšu. Toties iekaisumu gadījumā sperma var kļūt pretīgi rūgta. Tātad tā vietā, lai sargātu vīrieša pašlepnumu un neteiktu neko, ir vērts padomāt par mīļotā veselību un skaidri un gaiši pateikt - «Negaršīgi»!


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu