Nepieciešams: beciņas
Gatavojam ziemai - «Marinētas beciņas»
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Marināde:
1 l ūdens
1 ēdamkarote cukura
1 ēdamkarote sāls
1 ēdamkarote etiķa esence
pipari (melnie un smaržīgie)
lauru lapa
ķiploks
Pagatavošana:
Novāra sēnes. Liek aukstā ūdenī. Marinādei uzvāra ūdeni, pieliek sāli, cukuru un etiķa esenci.
Notecina sēnes, pilda burkās. Katrā burkā ieliek ķiploka daiviņu, lauru lapu, piparus, uzlej marinādi.
Sagatavotās burkas karsē - 0,5 litru burkas 25 minūtes. Burkas aizvalcē, uzglabā vēsā vietā.
Tāpat var marinēt arī vārāmās sēnes.