Plānās rauga pankūkas brīvdienu rītiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nepieciešams:
1 l piena
3 olas
milti
25g rauga
1/2 glāzes augu eļļas
augu eļļa cepšanai
sāls
2 ēdamkarotes cukura
vaniļas cukurs

Pagatavošana:

Sasilda pienu. Pienā iejauc nedaudz sakultas olas, sāli, vaniļas cukuru, cukuru, eļļu, pienā atšķaidītu raugu un miltus. Mīklai jābūt salda krējuma konsistencē.

Trauku apsedz ar dvielīti un liek siltā vietā uzrūgt (30 - 40 minūtes). Mīkla ir uzrūgusi, kad tā palielinājusies apjomā, un tai pa virsu ir putas.

Pannā ielej nedaudz eļļas, sakarsē un uzlej mīklu. Cep lielas pankūkas. Gatavās liek kaudzē. Pankūkas pasniedz ar krējumu, ievārījumu, svaigiem, gabaliņos sagrieztiem augļiem vai saceptu gaļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu