Gaidāma pirmizrāde skandalozajai latviešu filmai par incestu ģimenē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Kinoforuma «Arsenāls» ietvaros pirmizrādi piedzīvos režisora Andra Gaujas un studijas «FA Filma» jaunākais darbs «Ģimenes lietas», portālu «Apollo» informēja Nacionālajā Kino centrā.

Andra Gaujas filma «Ģimenes lietas» ir stāsts par sarežģītu attiecību mezglu, kura pamatā ir incests – sociālu tabu un reliģisko normu pārkāpums. Tomēr incests noticis jau sen, šodien tā ir tikai viena no problēmām, kas nomāc filmas varoņu dzīvi – pat ja viņiem pašiem tā nemaz nešķiet.

Sižeta centrā ir jauna sieviete Zanda (28), kura cenšas izdzīvot ar saviem diviem bērniem Dieva aizmirstā Kurzemes ciematā. Viņas bērnu tēvs ir viņas brālis, kurš izcieš gadu cietumsoda par veciem grēkiem. Filma seko Zandas dzīvei vairāk nekā viena gada garumā; šajā laikā viņa cenšas tikt galā ar visaptverošo nabadzību un ciema dzērāju mīlas apliecinājumiem.

Tajā pašā laikā ciema sociālais dienests spiež Zandu pieņemt sarežģītu lēmumu - turpinot kopdzīvi ar brāli, sievietei var tikt atņemtas mātes tiesības.

Andra Gaujas jaunākā filma jau tapšanas stadijā izraisīja interesi starptautiskajā kino vidē, filmas treileris vasarā radīja ažiotāžu internetā, savukārt septembra sākumā filmas fragmenti tika analizēti Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma seminārā par ētikas jautājumiem dokumentālajā kino.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu