Nopietnākie «Latvenergo» vadītāja kandidāti - Bariss un Žīgurs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/Leta

Oficiāli «Latvenergo» vadītāja konkursa komisija sarunas turpina ar četriem pretendentiem, tomēr kļuvis zināms, ka par nopietnām Ekonomikas ministrijā tiek uzkatītas tikai pašreizējā uzņēmuma vadītāja Ulda Barisa un akciju sabiedrības «Rīgas siltums» prezidenta Āra Žīgura kandidatūras, svētdien ziņo raidījums «Nekā personīga».

Bariss ir «Latvenergo» valdē no 2005.gada, bet Žīgurs «Rīgas siltumu» vada kopš dibināšanas – jau 15 gadus. Barisam ir maģistra grāds ekonomikā, bet Žīguram – inženierzinātņu doktora grāds enerģētikā.

Žīguram šī jau esot otrā reize, kad jādomā par strādāšanu «Latvenergo». 2003.gadā «Latvenergo» prezidentam Kārlim Miķelsonam bijis konlfikts ar Eināra Repšes valdību un koncerna padomes priekšsēdētājs Vilis Vītols konfidenciāli Žīguram piedāvājis Miķelsonu nomainīt.

Tomēr toreiz viņš atteicies, jo nav vēlējies cīnīties ar Miķelsonu. Tagad ir citādi – pēc tam, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs Miķelsonu aizturēja aizdomās par naudas atmazgāšanu, viņš no amata ir prom. Žīgurs uzskata, ka ar savu piekrišanu kandidēt atrisinājis valdības problēmu.

«Latvenergo» vadītāja kandidātam Žīguram ir jau sava 4000 zīmju programma. Elektrības ražošanai viņš sola mazpilsētās vairāk izmantot atjaunojamos resursus. Žīgurs nesaka, ka atlaidīs «Latvenergo»  darbiniekus, taču norāda, ka «Rīgas siltumā» strādājošo skaitu viņš samazinājis no 2000 līdz 600. Esot iespējams arī citādi optimizēt «Latvenergo» izmaksas, lai mazinātu elektrības cenas.

Lai arī vārdos Žīgurs atbalsta atjaunojamos resursus kā avotu elektroenerģijas ražošanai, viņa vadītajā uzņēmumā līdz šim ar to veicies vāji. Vēl pērn 75 -  80% Rīgas siltuma izdevumu aizgājuši maksājumos par dabasgāzi. Lai arī Žīgurs stāsta par taupību, pērn valdes locekļi saņēmuši prēmijas trīs mēnešalgu apmērā.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu