«Nokia» nopietni konkurēs ar «Google», piedāvājot 3D navigācijas iespējas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Somijas mobilo tālruņu ražotājs «Nokia» kopā ar savu kartogrāfijas apakšvienību «Navteq» pašlaik izstrādā trīsdimensiju (3D) tehnoloģiju, kura kļūs par nopietnu konkurenti plaši zināmajai «Google Street View».

Arī «Nokia» tehnoloģija, kuras agrīnā versija 14. un 15. septembrī tika nodemonstrēta izstādē «Nokia World» Londonā, paredz trīsdimensiju navigācijas iespējas pa pilsētu un apdzīvoto vietu modeļiem, bet dažām īpaši populārām vietām tiks piedāvātas papildu iespējas, raksta «The New Scientist».
 
«Google Street View» sāka darboties 2007. gadā un šobrīd ir kļuvusi par faktiski pasaulē lielāko trīsdimensiju panorāmu servisā, kas ļauj izpētīt daudzas pilsētas dažādās pasaules daļās. Tomēr «Nokia» pārstāvji uzskata, ka tieši viņu izstrāde ļaus lietotājiem ieraudzīt, kas ir «īsts 3D», uzsver izdevums.

««Street View» piedāvā interneta lietotājiem salīmētu divu dimensiju panorāmas fotogrāfiju sērijas, savukārt mēs izstrādājam īstu trīsdimensiju panorāmu. Mums renderēšana (attēla izveide) jau pašā sākumā notiek trīsdimensiju variantā. Tā ir liela un svarīga atšķirība,» paziņojis Ville Veiko Matila (Ville-Veikko Mattila), Tamperes «Nokia Research Centre» inženieris.

«Nokia» sola, ka tās kartogrāfiskā sistēma sniegs lietotājiem ievērojami kvalitatīvākus risinājumu, detalizētākas pilsētu ainavas un labāku navigāciju. Vienlaikus tiek norādīts, ka par pašu interesantāko sistēmas jaunievedumu kļūs datorspēļu izveides iespēja, izmantojot reālus kartogrāfiskos datus. Faktiski tas ir neslēpts mājiens, ka datorspēles izstrādājošās kompānijas varēs iegādāties un izmantot «Nokia» un «Navteq» tehnoloģiju. Pilsētu trīsdimensiju modeļus tāpat varēs izmantot, piemēram, mācību spēļu, autovadīšanas simulatoru, drošības dienestu palīglīdzekļu un daudzu citu risinājumu izstrādei. Bez tam virtuālā panorāma var kļūt arī par tikpat virtuālas reklāmas laukumu.

«Nokia» ir paziņojusi, ka jaunā izstrāde balstās uz divām pamata tehnoloģijām. Viena veido pilsētu trīsdimensiju modeļus, savukārt otra pievieno tiem panorāmas foto. Pirmā tehnoloģija, kuras darba nosaukums ir «Journey View», datu par pilsētu objektiem iegūšanai izmanto lāzera attāluma mērītājus, savukārt otru tehnoloģiju «City Scene» kompānija izstrādājusi tieši fotogrāfiju transformēšanai par 3D.

www.pok.lv

Jāpiebilst, ka «Nokia» tāpat plāno izmantot savu jauno tehnoloģiju parasto digitālo karšu navigatoriem kvalitātes uzlabošanai, radot iespējas daudz precīzāk noteikt attālumu un izvēlēties maršrutus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu