Izrāde par skandalozo angļu monarhu Henriju VIII Tjudoru arī Rīgā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.izradehenrijs.lv

Pēc vairāk nekā desmit izrādēm skaistākajās Latvijas muižās un pilīs izrāde ar populāro aktieri Andri Bērziņu galvenajā lomā septembra beigās būs skatāma arī Rīgā, portālu «Apollo» informēja Laila Baumane, izrādes producente.

Izrādes notiks 26.septembrī 17:00, 27. un 28.septembrī 20:00 Mazajā Ģildē, Amatu iela 5.

Henrija sievu lomās spožas aktrises - Lāsma Kugrēna, Aīda Ozoliņa, Raimonda Vazdika, Indra Burkovska, Zane Burnicka, Egija Silāre un Ruta Vītiņa.

Režisors Voldemārs Šoriņš:
«Luga, kas ir par karali un sešām sievietēm viņa dzīvē - par vēsturiskām personām un notikumiem, būtībā iztirzā daudzas mūsdienīgas politiskas, sociālas un ētiskas problēmas, kas nav atrisinātas joprojām un arī šodien izrādās apbrīnojami aktuālas. Neskatoties uz to, tajā ir gan smiekli, gan asaras, gan kaislības un erotika. Lēmumi, kas maina valstu un cilvēku likteņus, tiek pieņemti karaļa gultā...

Izrāde ir atjaunota, lai papildinātu Latvijas muižu un piļu asociācijas desmit gadu jubilejas pasākumus un atbilstīgi pilīm karalis un viņa karalienes ir tērptas vēsturiski krāšņos tērpos.«
Lugas autors ir vācu dramaturgs Hermanis Gresīkers (Hermann Gressieker), pirmizrāde vācu valodā notika 1957.gadā un to tūlīt uzveda vairāk nekā 20 teātri Vācijā, Austrijā un citur. Angliski luga pirmoreiz iestudēta 1959.gadā Ņujorkā Selivana ielas teātrī, Kanādā Monreālas Repertuāra teātrī luga uzvesta 50.gadu beigās Kanādā dzīvojoša latviešu režisora Gunāra Vērenieka režijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu