Atkārtoti izrādīs <i>šedevra</i> filmu «Ļeva Tolstoja Ļaunais Gars»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

28.septembrī plkst. 19.00 VEF teritorijā, sadarbībā ar savienību «Total Dobže» tiks atkārtoti izrādīta režisora Mārča Bauzes-Krastiņa, studijas «Kaupo» filma «Ļeva Tolstoja Ļaunais Gars». 

Pasākuma gaitā būs skatāmi arī citi video darbi, kas līdz šim nav rādīti. Ieeja 2 Ls. (Darbosies bārs. Pēcāk sagaidāma ballīte tiem, kuri gribēs pakavēties iespaidos un padalīties emocijās.)

«Ļeva Tolstoja ļaunais gars» ir vēstījums par Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātes studenta, topošā angļu valodas skolotāja, piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem kursa darba rakstīšanas laikā. Sākumā nevainīgā izvēle savu darbu veltīt Ļeva Tolstoja apcerējumiem par bērnu audzināšanu ar laiku pārvēršas īstā vājprāta murgā, atstājot nedzēšamas pēdas studenta apziņā un zemapziņā.

Filmas pamatā ir divu domubiedru entuziasms un vēlēšanās radīt kinodarbu bez ārēja finansējuma piesaistes, tomēr pienācīgi rūpējoties par darba kvalitāti.

«Es vienkārši vēlējos radīt filmu, turklāt tādu, kurā katrs pats var saskatīt, ko vēlas. Tā ir gan ironiska, gan nopietna, gan reālistiska, gan brīžiem pilnīgi sirreāla. Esmu pasmējies par daudzām sabiedrībā aktuālām tēmām, taču - vai tas patiešām ir smieklīgi un vai caur šiem smiekliem meklējamas dziļākas idejas – lai izdomā skatītāji,» uzskata filmas autors Mārcis Bauze–Krastiņš, piebilstot, ka vienīgais, kam vēlas atvainoties, ir Latvijas Pareizticīgā baznīca.

Triju gadu laikā filmas autors Mārcis Bauze–Krastiņš pats bijis ne vien filmas režisors un operators, bet arī scenārists, kostīmu un masku autors, kā arī komponējis mūziku kopā ar vairākiem sabiedrībā labi pazīstamiem mūziķiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu