Valta Kleina fotogrāfiju izstādes atklāšana

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Valts Kleins

30. septembrī plkst. 18.00 T/n Jūras vārti Mazajā izstāžu zālē tiks atklāta Valta Kleina fotogrāfiju izstāde «Patiesība un meli».

Valts Kleins (1960) ir fotogrāfs, kurš astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados bija pazīstams kā sociāli kritiskās dokumentālās fotogrāfijas pārstāvis. Viņš aktīvi piedalījās izstādēs Latvijā un ārpus tās. 1997. gadā Kleins nodibināja savu fotostudiju «Secret Garden Studio» un pazuda no mākslas fotogrāfijas skatuves, lai sevi veltītu tikai komerciālai fotogrāfijai. Šoreiz viņš atgriežas ar sēriju «Patiesība un meli».

Par darbu tapšanas procesu un iemesliem autors stāsta vairākās intervijās, ar kurām plašāk varat iepazīties žurnālos «Fotokvartāls» Nr.4(24) 2010. un »«Pastaiga» jūlijs/augusts 2010, kā arī uzdot jautājumus fotogrāfam klātienē izstādes atklāšanas brīdī.

Valts Kleins: «Kad izlasīju kvantu fiziķa Boma pētījumu par to, ka šajā pasaulē nekas nav haoss, ka viss ir harmonija un mēs redzam tikai nelielu daļu no tā, es to ieraudzīju tajās noplukušajās sienās. Es sapratu, ka nav iespējams nošķirt patiesību no meliem. Piemēram, ka loterija nemeklē uzvarētāju, bet gan miljoniem zaudētāju, kas iemaksā naudu. To, ka zaudētāji un uzvarētāji ir viens un tas pats. Man bija svarīgi, ka fotogrāfijas nav inscenētas, mana izvēle bija tikai kadrējums.»

Pateicība firmai «Epson» un Sia «Kurekss» par palīdzību izstādes izveidošanā.
Izstāde būs apskatāma līdz 23.novembrim.
Ieeja bez maksas.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu