100 gadu vecumā no dzīves šķīrusies «Titanic» aktrise Glorija Stjuarte

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pirmdien ģimenes locekļi paziņoja, ka svētdien savās Losandželosas mājās simts gadu vecumā no dzīves šķīrusies aktrise Glorija Stjuarte, kura savulaik tika izvirzīta Oskaram par otrā plāna lomu slavenajā filmā «Titanic».

Džeimsa Kamerūna 1997.gada filmā viņa iejutās Keitas Vinsletas atveidotā tēla vecumdienās, atsaucot atmiņā jaunības dienu mīlas piedzīvojumus Vinsletas un Leonardo di Kaprio tēloto varoņu starpā.

Kā valdzinoša jauna gaišmate Stjuarte bija 30.gadu zvaigzne, kam kopš 40.gadiem sekoja ilgs filmēšanās pārtraukums, aktrisei kļūstot par kvalificētu gleznotāju, vēsta viņas nekrologs.

Televīzijā un uz lielajiem ekrāniem Stjuarte atgriezās 70. un 80.gados, bet pasaules slavu viņai atnesa episkās filmas «Titanic» fināla aina. 87 gadu vecumā viņa tika nominēta Oskaram kā labākā otrā plāna aktrise par 101 gadu vecās Rozas Kalvertes lomu.

«Es zināju, ka loma, ko esmu gribējusi un gaidījusi visos šos gadus, beidzot ir atnākusi, un es varēju izbaudīt vecās Rozas lomu,» savā 1999.gadā izdotajā autobiogrāfijā «Gloria Stuart: I Just Kept Hoping» («Glorija Stjuarte: Es tikai turpināju cerēt») rakstīja Stjuarte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu