Okupācijas muzejs aicina uz dokumentālo filmu «Viens ciems Sibīrijā»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Šovakar, 29. saptembrī, Latvijas Okupācijas muzejā notiks dokumentālās filmas «Viens ciems Sibīrijā» seanss. Filmas seanss sāksies plkst.18, un ieeja tajā būs par ziedojumiem.

Ikvienam, kurš kaut reizi ir bijis kādā no Krievijas latviešu ciematiem, nācies pārdzīvot mistisko, neizskaidrojamo latvietības klātbūtni, kas tur, tālumā no Latvijas, galēji nelabvēlīgos apstākļos izdzīvojusi cauri trim, četrām, pat piecām paaudzēm. Augšbebru latviešu koloniju 1897.gadā dibinājuši latviešu izceļotāji, brīvas zemes meklētāji, pārsvarā kurzemnieki. Simts gadus vēlāk, kad uzņemta šī filma, ciemā ar 187 iedzīvotājiem joprojām ir 96 latvieši, stāstīja Erno.

Dokumentālajā filmā būs stāsti par dzīvi Sibīrijā un notikumiem, kuri ietekmējuši cilvēku dzīvi un uzskatus. Apzinoties neizbēgamo asimilāciju, latvieši tomēr cenšas saglabāt dzimto valodu un kultūras tradīcijas, uzturēt sakarus ar senču dzimteni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu