Miris ikoniskās filmas «Bonnie and Clyde» režisors Artūrs Pens

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Otrdien pēc ilgstošas slimības miris amerikāņu kinorežisors Artūrs Pens, kas uzņēmis jau vairākus gadu desmitus par kino klasiku uzskatīto filmu «Bonnie and Clyde» («Bonijs un Klaids»).

Kā atklāja režisora ilggadējais draugs un darījumu partneris Evans Bells, pirmdien Pens nosvinēja savu 88 dzimšanas dienu. Viņš nomira nākamajā dienā savā Manhetenas dzīvoklī no sirds mazspējas, blakus viņam esot ģimenei. Pēc viņa vārdiem, piemiņas ceremonija notiks tuvāk gada beigām.

1922.gadā dzimušais Artūrs Pens, amerikāņu fotogrāfa Ērvina Pena jaunākais brālis, izlauza sev ceļu kā teātra režisors, iestudējot «Tony» balvas ieguvušās lugas «The Miracle Worker» un «All the Way Home», bet mazliet vēlāk viņš pievērsās kino. Bez ikoniskās filmas «Bonnie and Clyde» («Bonijs un Klaids») viņš uzņēmis arī tādas kinolentes kā «Alice's Restaurant» un «The Miracle Worker». Par visām trim minētajām filmām viņš tika nominēts ASV Kinokadēmijas balvai, taču uzvaru tā arī neguva.

«Man patika strādāt ar Artūru,» atzina Džīns Hekmens, kas filmējās gan «Bonijā un Klaidā», gan 1975.gada detektīvā «Night Moves», gan 1985.gada trillerī «Target». «Viņam pašam bija savs skatījums, taču viņš ar aizrautību gribēja redzēt, ko tu vari pienest katrā dublī. (..) Lai cik skarbas un skaudras nebūtu viņa filmas, tajās vienmēr var sajust viņa cilvēcību.«

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu