VTB Vienotās līgas direktors: klubiem būs jāmācās atpelnīt ieguldīto naudu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

VTB bankas Vienotās basketbola līgas direktors Aleksejs Širokovs intervijā [s:35343] norāda, ka Austrumeiropas partneri Krievijai ir tikpat nepieciešami, kā Krievija viņiem.

«Ideālā variantā komandu skaitu gribētos palielināt līdz 16-18. Saprotams, ka tādā gadījumā Krievijas klubiem jābūt nevis trim, bet vismaz pieciem vai sešiem. Vienlaikus ir jāsaprot, ka Austrumeiropas partneri Krievijai ir nepieciešami tikpat daudz, cik mēs viņiem. Patiesi spēcīgu turnīru var izveidot tikai kopīgi sadarbojoties,» skaidro Širokovs.

«Esmu pārliecināts, ka izveidot spēcīgu basketbola līgu tikai ar vietējiem resursiem nav iespējams. Ja atceramies, tad PSRS čempionāta augstākajā līgā spēlēja tikai trīs komandas no Krievijas, bet Krievijas superlīgā pat labākajos gados bija tikai septiņas vai astoņas konkurētspējīgas komandas. Tagad, kad Austrumeiropas partneri vēlas ar mums sadarboties, nerīkot šādu turnīru nozīmētu liegt basketbolam attīstīties. Šis projekts var kļūt par lokomotīvi klubu basketbolam gan Krievijā, gan citās valstīs,» uzskata līgas direktors.

Širokovs norāda, ka, iespējams, nākotnē VTB Vienotajā līgā integrēsies arī Krievijas čempionāts. «Piemēram, varam izveidot Krievijas divīziju, kuras uzvarētājs pēc regulārās sezonas rezultātiem kļūst par Krievijas čempionu.»

«Ja visi turnīra dalībnieki iemācīsies atpelnīt ieguldīto naudu un piepildīs savas arēnas, līgas ļoti ātri iegūs masveida auditoriju. Tātad - līgā ienāks nopietna naudas plūsma no televīzijām un reklāmdevējiem. Tādejādi turnīra rīkotāji patiesi sāks pelnīt ar basketbolu,» piebilst Širokovs.

VTB līgā jau otro sezonu startēs «VEF Rīga» basketbolisti, kuri pirmo maču aizvadīs 7. oktobrī viesos pret Tallinas «Kalev/Cramo».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu