Rādot atkailinātas pēcpuses, ņirgājās par «Google» pilsētu ielu fotografēšanas projektu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Divi Īrijas galvaspilsētas Dublinas iedzīvotāji, pamanot tuvojoties informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijas «Google» ielu fotografēšanas mašīnu, tīšam nostājušies ar atkailinātām pēcpusēm, lai ņirgātos par centieniem, veidot vai papildināt pasaules pilsētu ielas līmeņa fotokolāžu «Street View», raksta avīze «The Irish Times».

IT portāls «TheRegister», kas blakus nopietnām ziņām un analīzēm par nozari ar neslēptu prieku publicē arī dažādas ēverģēlības, raksta, ka papētījis gatavo attiecīgās Dublinas ielas fotokolāžu un konstatējis, ka pliko dibenu rādīšana tikusi gatavota.

Kolāžā iekļautā kadrā, kas uzņemts, kad lēni braucošā fotografēšanas mašīna vēl nebija blakus abiem jokdariem, redzams, ka viens no viņiem zvana pa mobilo telefonu, acīmredzot, lai pasauktu kaimiņu palīgā, raksta «TheRegister».

«Google» pasaules karšu pakalpojuma lapas «Street View» skatījumā atkailinātās vietas ir elektroniski pārklātas ar apmiglojumu, kā to «Street View» fotogrāfijās parasti mēdz darīt ar pārāk skaidri redzamām cilvēku sejām, raksta «TheRegister». Savukārt «Irish Times» interneta vietnē ir redzams viss, konstatēja biznesa portāls «Nozare.lv».

«TheRegister» prognozē, ka publicitāte par šo incidentu var iedvesmot kopētājus, piemēram, draiskulīgas sievietes, kas gatavas «Google» fotogrāfiem atkailināt sava ķermeņa augšdaļu.
Incidents Dublinā nav pirmā reize, kad «Google» centieni attēlos fiksēt visu pasauli ir radījuši skandālus medijos. Jau pirms vairākiem gadiem «Google» karšu un augstas izšķirtspējas satelītattēlu krājumā «Google Maps» bija iespējams saskatīt kādu sievieti Nīderlandē, kas sauļojās kaila uz savas mājas jumta. Pēc informācijas publicēšanas internetā pie sievietes mājas parādījies neliels ziņkārīgo pūlis.

«Nozare.lv» konstatēja, ka internetā jau publicēti vairāki kuriozu «Street View» attēlu krājumi, kur redzami cilvēki nepiedienīgās pozās vai apģērbā, kā arī dramatiskas situācijas - degošas automašīnas, ceļu satiksmes avārijas un foto, iespējams, inscenēts, kur viens vīrietis ar pistoli tēmē uz otru.

www.1188

«Street View» tipa pakalpojumi izmanto lielu skaitu fotogrāfiju, kas tiek saplūdinātas vienā visaptverošā attēlā, kuru var grozīt ar datorpeli un «skatīties» dažādos virzienus, it kā pats skatītājs stāvētu uz ielas. Ir arī iespējams virzīties pa šādām «virtuālām» ielām un, nonākot nākamajā punktā piecu vai desmit metru attālumā, atkal grozīt jaunu, šķietami visaptverošu attēlu.

Šāda veida bilžu savienojumus piesaista «Google Maps» un citām karšu sistēmām («1188» gadījumā tā ir karšu izdevniecības «Jāņa sēta» Rīgas elektroniskā karte), lai lietotājs var gūt priekšstatu, kā viņa meklētā adrese vai objekts izskatās dzīvē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu