Dzīvokļu īres tirgū aktivitāte samazinājusies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Dzīvokļu īres tirgū, septembrī salīdzinoši ar augustu, aktivitāte ir samazinājusies, jo studentu pieplūde Rīgā, ar ko bija izskaidrojama lielā aktivitāte augustā, nu ir beigusies, liecina nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» mājokļu tirgus apskats.  

Tomēr joprojām ir liels pieprasījums pēc labiem, kvalitatīviem dzīvokļiem ar labu remontu, mūsdienīgu aprīkojumu, renovētās ēkās ar apsardzi vai jaunajos projektos, klusā centra un vēstniecību rajonos, ar vismaz divām guļamistabām, 2 WC, cenu kategorijā no 700 - 1000 eiro/mēnesī. Šādas prasības pārsvarā ir vēstniecībām un lielu, starptautisku kompāniju pārstāvjiem. 

Pieprasījums saglabājies arī par 2-3 istabu dzīvokļiem centrā, cenu kategorijā no 300 - 500 eiro/mēnesī, kā arī par dzīvokļiem Teikā, kur tiek izskatīti piedāvājumi pirmskara laika renovētās mājās vai arī padomju laika mājās (103.sērija), cenu kategorijā līdz 300 eiro/mēnesī. 

Joprojām pieprasītāko dzīvokļu un rajonu segmentā pieprasījums pārsniedz piedāvājumu, bet klienti ir ļoti izvēlīgi, vēloties apskatīt pēc iespējas vairāk objektu, lai izvēlētos labāko variantu par labāko cenu. Samazinājies pieprasījums pēc lētiem dzīvokļiem. Jauna tendence - potenciālie īrnieki ar vien biežāk interesējās par dzīvokļu īri ar izpirkuma tiesībām. Salīdzinoši ar pagājušo mēnesi, īpašnieki ir kļuvuši pielaidīgāki sarunās par cenu samazināšanu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu